Expeditie Sørøya; oogverblindend Noorwegen

 

logo norway trip2

We staan aan de vooravond van expeditie Sørøya. Gisteren hebben we (Arnout Terlouw, Stef Jansens en Sjoerd Beljaars) met name in het vliegtuig gezeten, oftewel drie verschillende vluchten. Momenteel zitten we op de ferry van Oksfjord naar het eiland Sørøya in het uiterste Noorden van Noorwegen. De reis verloopt soepel en als dat zo doorgaat, kunnen we zo rond de middag al volle bak gaan vissen!

Tekst en foto’s Team Beet/Rovers

Interessante links
Meer informatie over vissen in Noorwegen
Visit Norway
Reistips Noord-Noorwegen
Accomodatie Team Beet-Rovers KRANE BRYGGE

DSC_0020

De eerste kennismaking met Noord-Noorwegen! Eindeloos veel wonderschone vergezichten!

RUIG LANDSCHAP Van Alta naar Oksfjord met de huurauto hebben we al een beetje kennis kunnen maken met dit prachtige land. Dit is nog zachtjes uitgedrukt, we wanen ons in een adembenemend, ruig landschap van fjorden, kliffen, watervallen en eeuwige sneeuw. Prachtig, je zou vergeten dat je nog gaat vissen!

DSC_0017

Het wemelt hier van de rendieren.

WAUW! Onderweg veel borden met de waarschuwing voor overstekend wild. ‘Nou ja, dat zal wel loslopen,’ denk je dan als Nederlander, die niets gewend is. Zo reden wij met een behoorlijk tempo door, maar werden we na niet al te lange tijd met de neus op de feiten gedrukt. Voor ons zagen we plotseling een bestelbus stil staan en twee mannen iets van de weg afslepen. Dichterbij zagen we dat ze een rendier hadden aangereden. Een toevalstreffer? Nee, het wemelt hier van die beesten! Niet normaal! Prachtig om te zien, maar super opletten tijdens het rijden! De kers op de taart was een heuse zeearend die we langs de weg op een rots zagen zitten! Noorwegen? Wauw! Wat een natuurschoon en wild life en dat tijdens een autorit van nog geen twee uur.

DSC_0002

Onderweg zomaar een zeearend. Helaas net te laat voor een goede foto!

WILD LIFE Wat staat ons aan wild life onder water te wachten? Onze pijlen staan gericht op monsterheilbot en 15 kilo plus koolvis. Als het even kan, moddervette kabeljauw, pollak en wie weet nog een pretsessie op zeewolf. Kijken we nu vanuit de ferryboot naar het water dan zien we een lichte deining, er staat nauwelijks wind en hier en daar zien we wat opklaringen. Tja, beter kan het niet eigenlijk… Al met al heerst er een uiterst optimistische stemming. Wie weet kunnen we vanavond onze eerste joekels van koolvissen updaten of jullie ware vloermatten van heilbotten laten zien! Stay tuned!

DSC_0028

Klaar voor de overtocht met de ferry naar Hasvik op Sørøya!

DSC_0024

Het ‘veerpontje’ klaar voor vertrek.

DSC_0035

Een eerste aanblik op het voor ons mysterieuze Sørøya! Wat staat ons hier te wachten?

DSC_0045

Een ruig eiland!

DSC_0047

Hasvik, een typisch Noors dorpje.

 
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer