Tiende vliegvisbeurs EWF opnieuw van topniveau

De tiende Erlebniswelt Fliegenfischen, die in het weekend van 18 en 19 april in Fürstenfeldbruck bij München gehouden werd, was opnieuw een topper. Zowel qua bezoekersaantallen (de precieze aantallen zijn nog niet bekend gemaakt), als qua programma en qua sfeer.

Tekst en foto's Rudy van Duijnhoven

Op de vrijdag voor de beurs werden er door Gary Borger (links op de foto), Glenda Powell en Hans van Klinken al workshops vliegwerpen of -binden gehouden.

De vliegenhengels en -lijnen van de tientallen standhouders konden ook buiten op de gazons of de werpbanen uitgeprobeerd worden.

Een flink aantal vliegbinders uit diverse landen vertoonden hun kunsten en gaven uitleg op de EWF.

Antieke kunstvliegen die normaal gesproken snel ten prooi zouden vallen aan motten.

Dagelijks was er een vol programma aan lezingen en presentaties in twee zalen tegelijk.

Twee tafels waren gereserveerd voor kinderen, hier konden ze hun eerste vliegje leren binden en deelnemen aan een vliegbindwedstrijd.

De meeste belangrijke groothandels waren met een stand aanwezig op deze beurs.

Jaarlijks wordt er een flyplate aangeboden aan iemand of, in dit geval, een echtpaar die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de beurs in de loop der tijd. Het echtpaar Anderson doet enorm veel vertaalwerk voor de EWF.

Hoewel Denemarken een flink stuk van Beieren af ligt, is ook dit land in trek bij de vliegvissers uit het zuiden van Duitsland en uit de omliggende landen.

Omdat dit de tiende keer was dat de beurs gehouden werd, liepen veel mensen in de nationale klederdrachten. Zo ook Glenda Powell uit Ierland die voor het eerst demonstraties en werples gaf op deze beurs.

Paddy McDonnell gaf ook les in antieke Ierse kledij.

Stevie Munn tijdens zijn werpdemonstratie aan de grootste waterpartij. De beurs wordt gehouden temidden van een schitterend kloostercomplex.

Er werd ook geld opgehaald voor een goed doel: een kinderziekenhuis in München.

Michael Mauri tijdens zijn werpdemonstratie, hij trekt altijd veel publiek.

Op de EWF wordt veel aandacht besteed aan het geven van vliegwerples aan kinderen en jeugdigen, zij zijn belangrijk voor de toekomst van onze sport!

Ian Gordon weet als geen ander een schitterende show van zijn werpdemonstratie te maken.

Roman Moser gaf uitleg over de Gebetsroither stijl van werpen.

In 2016 wordt de Erlebniswelt Fliegenfischen gehouden op 9 en 10 april. Website: www.e-w-f.com.
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer