Spanning weer helemaal terug in de top van Penn Korpscompetitie

Afgelopen zaterdag 11 oktober trokken de beste zeevisteams van Nederland naar het strand van Wijk aan Zee voor de vierde wedstrijd van de PENN Korpscompetitie. Na enkele dagen harde wind, was het deze dag rustig weer. Meestal is dat goed voor de vangsten: in de naweeën van de golfslag zoekt de vis enthousiast naar vrijgekomen voedsel. Dus vol verwachting begonnen de teams om 10.00 uur aan de vier uur durende wedstrijd. En inderdaad kregen de controleurs het meteen al druk langs het door Zeevissen.com uitgezette parcours.

In vak C wist Miranda Willemse al snel drie zeebaarzen in één draai te vangen en zette daarmee de toon binnen dit vak. Ook op andere plekken werden zeebaarzen gevangen, naast botjes en botten. In het eerste uur bleek het echter vooral zaak om je stek goed te verkennen en dan de juiste tactische keuze te maken. Er was namelijk in het eerste zwin grote en kleine vis te vangen. En over de eerste bank, iets moeilijker te bevissen, was ook grote vis aan het azen. Uiteindelijk werden er diverse keuzes gemaakt die, zoals altijd, zowel goed als fout uitpakten.

Marijn Gabriëlse en Jan Hennekam kozen voor de kleine vis en werden beloond met bonusvissen die hen bovenin het klassement brachten. Lies Wijnhorst had de pech deze bonusvissen niet te vangen en eindigde nu in de middenmoot. Vissers als Iwan van Aert, Pim Troost en Henri Hachmer kozen voor de grote vis en ook zij zagen hun keuze beloond worden. In vak C gaf uiteindelijk een eenpunter de doorslag voor de vakwinst. Kortom, het werd een interessante wedstrijd waarbij van tevoren niet vast zou staan wie zou winnen en welke keuze succesvol zou zijn. Zeker niet toen er later in de wedstrijd plotseling onbekendere vissoorten als dorade, goudharder en dunlipharder werden gevangen.

Uiteindelijk bleek de wedstrijd vandaag te zijn gewonnen door het Mart Brouwers Zeevisteam. Westkapelle 1 wist zich met een vijfde plaats te handhaven op de eerste plaats in de tussenstand. Maar door een tweede en vierde plaats verkleinen de teams van Bijl Zeeaas en Vriendenteam 7 de achterstand tot respectievelijk vier en vijf punten. Met nog één wedstrijd te gaan, op 15 november in Hoek van Holland, ligt de strijd om de eindoverwinning nog helemaal open!

De volledige uitslag, foto’s en informatie tref je aan op de website: www.korpsvissen.nl.
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer