Medisch dossier om je hals of aan je sleutelbos

De firma 12Trade in Bussum is op de markt gekomen met de USB MedicCarrier. Een waterdicht afgesloten cilinder waar zich aan de ene kant een USB stick bevindt met 2 Gb aan ruimte en aan de andere kant ruimte is om eventueel medicijnen of eerste hulp papier mee te nemen.

Beide kanten zijn d.m.v. een O-ring waterdicht afgesloten, dit is gegarandeerd door zijn cilindrische vorm. De cilinder is voorzien van een opdruk die duidelijk kenbaar maakt dat zich er medische gegevens in bevinden. Je kunt zelf de USB stick voorzien van alle noodzakelijke persoonlijke en medische gegevens zoals: personalia van jezelf en jouw contactpersoon, bloedgroep, allergieën, medicijngebruik, ziektes, operaties, lopende behandelingen, verzekeringsgegevens, huisarts, tandarts of specialist.

Deze persoonlijke medische gegevens kun je opvragen in het ziekenhuis, deze zetten zij dan tegen een kleine vergoeding op CD. Deze kun je dan overzetten op de USB stick, mocht je niet in staat zijn dit zelf te doen, zoek dan een vertrouwenspersoon die dit voor je kan regelen. De gegevens kunnen in geval van nood direct worden uitgelezen door hulp- en zorgverleners bij lopende behandelingen, acute ziekte, ongevallen en spoedeisende hulp in binnen- en buitenland.

Het merendeel van de vakantiegangers gaat onvoorbereid op reis, waardoor zij zichzelf in gevaar brengen omdat zij in geval van nood niet snel geholpen kunnen worden omdat er eerst veel onderzoek moet worden gedaan. In Amerikaanse studies is vast komen te staan dat elk jaar tussen de 44.000 en 100.000 mensen komen te overlijden door te laat handelen of verkeerde handelingen van medisch personeel. Van menigeen had het leven gered kunnen worden als hij of zij dit bij zich had gedragen.

Don Schley
www.donschley.nlNederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer