EFTTEX prijzen voor Lesath CX & Rarenium CI4+

Tijdens het speciale gala diner op 13 juni, dat plaats vond in de ‘Wild Gallery’ in Brussel, werden de jaarlijkse EFTTEX winnaars bekend gemaakt. Tijdens de spannende uitreiking won Shimano de prijzen voor de beste nieuwe hengel en molen! De Rarenium CI4+ zorgde voor de achtste opeenvolgende overwinning in de molen categorie en de schitterend uitziende Lesath CX haalde de prijs voor beste nieuwe hengel binnen.

De EFTTEX show is de belangrijkste jaarlijkse vakbeurs welke georganiseerd wordt door de European Fishing Tackle Trade Association (EFTTA). Dit jaar werd de show van 12 juni tot en met 14 juni in de hoofdstad van België gehouden. Tijdens de show mag elk merk producten inschrijven voor de ‘Best New Products’ competitie. De jury bestaat uit een panel van onafhankelijke experts en journalisten.

Chris de Haan, Team-Leader Product Planning van Shimano, zei het volgende:

Omdat ons vlaggenschip de Stella FI al werd verkocht sinds maart 2014, was het niet toegestaan om deze molen in de competitie in te schrijven. Het is daarom fantastisch om te zien dat zelfs met een molen uit een lager prijspunt Shimano wederom is erkend als top kwaliteit. Dit zegt genoeg over de design en technische vaardigheden die we hebben!”

Best New Rod: Lesath CX

De Lesath is al jaren ons vlaggenschip uit het spinning assortiment en is uitgerust met de nieuwste designs en technologieën. De nieuwe CX is geen uitzondering daarop en we zijn trots dat we kunnen zeggen dat dit onze meest geavanceerde hengel is die we tot dusverre hebben gemaakt. Kosten nog moeite zijn gespaard in de ontwikkeling van deze hengel. Hij is 10% dunner en tot 20% lichter dan zijn voorganger. De nieuwste en lichtste Fuji Titanium Torzite geleideogen, exclusief ontworpen componenten en de hoogste kwaliteit kurk die beschikbaar is, zijn enkele eigenschappen die de Lesath een leider maken in zijn klasse.

Best New Reel: Rarenium CI4+

De stijlvolle nieuwe Rarenium CI4+ FD is gemaakt van Shimano’s exclusieve CI4+ materiaal. Dit vermindert het gewicht aanzienlijk vergeleken met molens die een metalen body hebben. Het CI4+ materiaal is echter net zo sterk en stijf zodat de draaiende interne delen op hun plek blijven als de molen onder druk staat. De Magnumlite CI4+ rotor brengt het gewicht niet alleen nog verder naar beneden, het zorgt ook voor een ultralichte rotatie waardoor het draaien van de slinger een plezier wordt; zo licht! Alle modellen zijn uitgerust met het exclusieve X-Ship van Shimano en zes Shielded RVS kogellagers welke samen een uiterst licht binnen draaien mogelijk maken; zelfs wanneer de molen onder druk staat.

De Lesath CX kan samen met de Rarenium CI4+ met recht een winnende combinatie genoemd worden!

Ga voor meer informatie naar de dichtstbijzijnde Shimano dealer of bezoek de websites: www.shimano.com, op Facebook: Shimano Benelux Fishing en shimanofishnetwork.nl, voor het laatste nieuws over Shimano, reviews en tips & tricks van de Prostaff.
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer