Bottenbal zorgt voor megavangsten

Het team van Hengelsport Rik had zaterdag 16 mei op het strand van Wijk aan Zee het bekende parcours uitgezet. Vandaag zou hier de tweede wedstrijd van de nationale PENN Korpscompetitie worden gevist. Na de loting in het Strandhuis, in het midden van het wedstrijdtraject, toog de top van het Nederlandse korpsvissen naar de waterkant, waar om 10.00 uur het startsignaal klonk. De wind en de regen zorgde eerst nog voor wat gefronste wenkbrauwen, maar dat was snel voorbij. De vis bleek erg hongerig en dus was er géén tijd om over het weer na te denken. In de eerste draaien kwamen meteen de nodige mooie exemplaren op het strand.

Foto: Over het hele strand was het vervolgens hard werken voor de controleurs.

Normaal gesproken zijn er tijdens een wedstrijd ook rustige perioden, maar dat was vandaag niet het geval. Draaien van drie vissen tegelijk waren geen uitzondering. Met het opkomen van het getijde, zwom de vis zelfs gewoon mee het strand op! Dat zorgde ervoor dat ook op het einde van de wedstrijd toen de vloed doorzette, door iedereen kon worden gevangen. Later zou blijken dat je meer dan 20 vissen moest vangen om een goede bijdrage te kunnen leveren aan de teamprestatie!!

Foto: Grote bot.

De teams van Westkapelle en Grauvell draaiden als een speer. Ieder van de vijf teamleden had het best naar zijn zin. En als je aan het einde van de wedstrijd respectievelijk 97 en 89 vissen ter meting kunt aanbieden mag je gerust spreken van een prima prestatie. Het team dat vandaag als laatste zou eindigen ving nog altijd 40 vissen. En zo had eigenlijk iedereen een topdag. De vangst bestond vooral uit botten, Sjaak Verburg van het Shimano Zeevisteam ving de grootste: 41 cm. Daarnaast werden enkele zeebaarzen en tarbotjes gevangen. Iedere deelnemer ving vandaag vis.

De grote winaars waren de mannen van het SPRO Zeevisteam die 103 vissen vingen, goed voor meer dan 20 meter vis. Zij behaalden 28 wedstrijdpunten, ruim minder dan de 60 punten van runner-up Westkapelle 1. Totaal werden er 1500 (!) vissen gevangen waarvan er maar vijf kleiner waren dan tien centimeter.

Foto: Regelmatig meerdere vissen tegelijk.

Het complete programma, de foto’s, uitslag en tussenstand van de competitie 2015 lees je op: www.korpsvissen.nl. Op 27 juni wordt de derde wedstrijd gevist in de Europoort.
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer