Mercury Marine onthult nieuwe reeks Fourstroke-buitenboordmotoren

Brunswick Marine in EMEA stelt met trots zijn nieuwe FourStroke-buitenboordmotoren van 80, 100 en 115 pk voor. Deze motoren bieden de ultieme combinatie van vermogen en stuwdruk, zeer gering brandstofverbruik, extreme betrouwbaarheid en een soepele en stille werking, gebundeld in een lichte, compacte verpakking.

Ondanks hun lage profiel en het laagste gewicht op de markt in dit pk-segment bezitten de motoren een inhoud van 2,1 liter, vier cilinders, acht kleppen en één enkele bovenliggende nokkenas, een ontwerp dat een groter koppel en meer vermogen biedt dan concurrerende motoren. Het resultaat is ongeëvenaarde prestaties, betrouwbaarheid, bedieningsgemak en efficiëntie.

De nieuwe Mercury Fourstroke-motoren zijn gebouwd op dezelfde architectuur als de buitengewoon betrouwbare en extreem populaire Mercury 150 FourStroke, zodat ze altijd starten en blijven draaien en langer meegaan, ongeacht de omstandigheden waarin ze gebruikt worden. Een geheel nieuw standaard onderwaterhuis van topkwaliteit dat hydrodynamisch is ontworpen en een overbrengingsverhouding van 2.07:1 heeft, verlaagt de weerstand in het water om zo het rendement en de prestaties te verbeteren, met minder brandstofverbruik en een groter vaarbereik tot gevolg.

Command Thrust

Bent u op zoek naar betere algemene prestaties en wendbaarheid bij het aanmeren voor zwaardere boten, extra stuwdruk en voldoende vermogen voor lage planeersnelheden of algemene vermogen in woelig water? Dan is de nieuwe, robuuste Mercury Command Thrust de juiste keuze voor u. Dit onderwaterhuis biedt ongeëvenaard bedieningsgemak en vermogen voor zwaardere boten of boten die de neiging hebben te varen met een groter oppervlak van het onderwaterschip in het water.

De Command Thrust-modellen gebruiken dezelfde grotere onderwaterhuizen als de Mercury 150 FourStroke, maar met een geheel nieuwe overbrengingsverhouding van 2.38:1. Dit is het eerste echte oversized onderwaterhuis op de markt voor buitenboordmotoren in deze pk-klasse. Zware boten en boten met minder efficiënte onderwaterschepen halen voordeel uit de mogelijkheid van het onderwaterhuis om het onderwaterschip snel uit het water te tillen. Dit resulteert in een betere acceleratie en superieure planeereigenschappen bij lagere snelheden.

 

Er is zelfs een Command Thrust-model van 115 pk met linksom draaiende schroef voor een betere bediening en aanmering in installaties met twee motoren.  Met Command Thrust geniet u niet alleen het voordeel van een groter en robuuster onderwaterhuis. U hebt ook een ruime keuze uit bijbehorende V6-schroeven met bredere diameters, zoals de populaire Enertia-serie van Mercury.

 

Aangenamer varen

Deze nieuwe motorreeks is ontworpen en ontwikkeld om het varen zo vlot en geruisloos mogelijk te maken. Een goed afgesloten motorkap en een uitlaatdempersysteem bij stationair draaien verminderen het hoogfrequente geluid van de uitlaat. Een gasklephuis dat bovenaan is gemonteerd, regelt het inlaatgeluid, terwijl het exclusieve Focused Mount System de trillingen aanzienlijk reduceert. Zelfs de trimpomp is ontworpen om aanmerkelijk stiller te draaien, en een nieuw schakelsysteem vermindert schokken bij het schakelen. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat uw vaart vlotter, stiller en aangenamer verloopt.

 

Bescherming tegen corrosie

Deze nieuwe Fourstroke-buitenboordmotoren zijn ook voorzien van Mercury's toonaangevende bescherming tegen corrosie. Deze oplossing bestaat uit de exclusieve XK360-legering van Mercury met een laag kopergehalte, vrij gebruik van roestvrijstalen componenten en de MercFusion-lakprocedure die speciaal is ontworpen voor de zwaarste mariene milieus. Mercury garandeert zijn hoogwaardige corrosiebescherming met een driejarige beperkte fabrieksgarantie, wat uniek is in de sector.

 

Onderhoudsvrij kleppenmechanisme

Deze nieuwe buitenboordmotoren zijn ook de eenvoudigste om te onderhouden dankzij een uniek, levenslang onderhoudsvrij kleppenmechanisme, een olieverversingssysteem zonder morsen, een brandstoffilter waarvoor geen gereedschap vereist is, kleurspecifieke onderhoudslocators en een gemakkelijk toegankelijk zoetwaterkleppenspoelsysteem.

 

Over Mercury Marine

Mercury Marine, met hoofdzetel in Fond du Lac (Wisconsin), is de grootste fabrikant ter wereld van recreatieve marinemotoren. Mercury, een divisie van Brunswick Corporation (NYSE: BC) met een omzet van $ 2 miljard, biedt motoren, boten, diensten en onderdelen aan voor recreatieve, commerciële en staat gerelateerde zeevaarttoepassingen. Het bedrijf ondersteunt eigenaars van een boot met gebruiksvriendelijke en uiterst betrouwbare producten en de meest toegewijde klantenservice ter wereld.  De toonaangevende merkenportfolio van Mercury bevat Mercury- en Mariner-buitenboordmotoren, Mercury MerCruiser-hekaandrijving en -binnenboordmotoren, MotorGuide-elektromotoren, Mercury-schroeven, Mercury-opblaasboten, Mercury SmartCraft-elektronica, mariene onderdelen van Attwood, Land 'N Sea-distributie van mariene onderdelen en Mercury- en Quicksilver-onderdelen en -oliën. Meer informatie is verkrijgbaar bij mercury-marine.eu.
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer