Vooruitblik van een vernieuwd Karper Magazine

Karper-magazine in een nieuw jasje! Groter formaat en een ‘iets’ aangepaste vormgeving, met als doel om het magazine nog beter leesbaar te maken, nog aantrekkelijker, frisser, moderner, maar met behoud van de typische Karper-uitstraling die alom geprezen wordt, zowel in binnen- als buitenland en die staat voor kwaliteit. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd wat jullie van het ‘nieuwe’ magazine vinden als die bij je op de deurmat valt, of wanneer je hem koopt, al dan niet op Carp Zwolle! Stuur een mailtje naar redactie.karper@vipmedia.nl of laat een berichtje achter op de Facebook pagina van Karper-magazine. Dat stellen we op prijs!

In Karper 88:

 

Rivermonsters: de kracht van de rivier

Avontuur! Jagen op het onbekende op stromende waterwegen van enkele honderden kilometers lang. Blanken en bikkelen op zoek naar de parels van de rivier en aanpalende kanalen. Codes kraken en bakken scoren! Maar vooral keihard genieten. Dat is wat Ed Skillz afgelopen jaar deed.

Het ruige karakter, het bikkelen voor een vis maar vooral het mysterie trok hem. Jaren geleden hoorde hij al van de vangsten van enorme rivierkarpers. Dat waren bikkels die mannen, die de ontembaarheid van de rivier trotseerden op jacht naar karper. En één ding stond toen al vast, dat wilde hij ook! Het zou echter nog jaren duren voordat Ed zelf mijn eerste sessies kon draaien op een echte rivier verder weg dan de tamme Zaan die achter zijn huis loopt.

 

Gedetailleerd beeld: nieuwe generatie visvinders

Zoals de meeste vissers onder ons wel zullen weten is stekkeuze zo’n beetje het allerbelangrijkste, maar wat als die juiste locatie om je aas neer te leggen heel erg klein is, misschien zelfs maar een vierkante meter? Of wat als je je oog hebt laten vallen op een stek waar de vis wel zit, maar waar het onmogelijk is om ‘m te landen vanwege een obstakel? Dan heb je meer informatie nodig. Met de nieuwste generatie dieptemeters met downscan functie kun je een heel gedetailleerd, bijna fotografisch beeld van wat zich onder de waterspiegel bevindt verkrijgen! Ron van den Bergh legt de vele (extra) mogelijkheden uit en Dave Kesseleer laat zien hoe hi zijn voordeel er mee doet in zijn wintervisserij.

 

Winterjacht: op zoek naar de ‘Wood Common’


Afgelopen winters had Terry Hearn het rijk alleen op een klein water in het noorden van Engeland: Spitfire Pool. Hij had alle vertrouwen in dat het vangen van een paar winterkarpers, ondanks het lage visbestand, niet al te moeilijk zou zijn. Hoe anders liep het!
De karpers daar bleken de meest schuwe, gevoelige vissen te zijn die hij ooit was tegengekomen. Hoe hij ook mijn best deed om zijn aanwezigheid zo min mogelijk te verraden, de vissen hadden hem, zo leek het, altijd door en verdwenen als sneeuw voor de zon. En alsof dat nog niet genoeg was, waren ze ook nog eens bijzonder schrikachtig ten opzichte van het aas, vooral boilies. De doorbraak kwam door er met ‘good old’ (blik)mais te gaan vissen!

 

Een andere koers: volle luiers én bewaarzakken!


Om met een gezin met jonge kinderen toch nog met regelmaat een mooie karper in het net te kunnen trekken besloot Remond van Dijk dat het anders moest; het roer ging om en er werd een andere koers gevaren. In plaats van alleen maar volle luiers moesten het volle luiers én volle bewaarzakken worden!


Minder vooraf plannen en zich meer door gevoel laten leiden werd de koers. Geen ‘standaard’ nachtjes van vrijdag op zaterdag, en dan maar hopen dat de omstandigheden goed zijn, maar juist vissen als het gevoel zei; ‘ze zijn los, je moet nu gaan!’ Effectief met de spaarzame vrije tijd omgaan dus, minimaal vissen maar met een maximaal rendement!

 

Withy Pool rig: krom als een banaan

In een nieuwe serie artikelen laat Mat Woods verschillende rigs de revue passeren en laat zien hoe kleine aanpassingen vaak een enorm verschil maken hoe de rig zich (onder water) gedraagt.

Hij trapt af met de Withy Pool rig, een op zijn zachts gezegd vreemd ogende rig. “Daar trapt toch geen vis in? Dat haakt toch nooit?” is wat hij vaak te horen krijg bij het zien van deze vreemd gebogen banaanrig, zoals die in de volksmond ook wel bekend staat, waarmee de onderlip ‘gevangen’ wordt. De perfecte ‘mouth trap’, mocht deze al bestaan…

https://www.youtube.com/watch?v=hnfw4ygSkiI

 

Struikrovers: Frans complot

Soms klikt het, vaak ook niet! Het is al talloze keren voorgekomen dat vismaten met een wrang gevoel thuiskomen van een buitenlandse trip. Zonde van de tijd en een mooi avontuur gaat in rook op. Maar het eerste contact met Nick voelde direct goed voor Mark Pansar. Wat krijg je als je jong struikroversbloed kruist met een berg Belgische ervaring? De strijdlust en mind set van een oude rover gemengd met frisse Hollandse nuchterheid! Ze plannen een gezamenlijke voorjaarssessie,met als plan een klein kanaaltje en een meander te bevissen die ettelijke jaren geleden is afgesneden van de rivier. Er zwemt een heel klein bestand, met twee oeroude uitschieters…

 

Braids & brains: fijngevoelige meerwaarde

Het feit dat braid geen rek heeft, maakt dat deze lijn niet bepaald vergevingsgezind is en daardoor dus minder geschikt is voor beginnende karpervissers. Echter, wanneer een karpervisser behoorlijk wat ervaring heeft met het drillen van vissen én met inhakingsmechanismen, dan is het wel degelijk van toegevoegde waarde. Gelukkig kunnen we elk aspect van onze visserij grondig evalueren, om te proberen zo veilig, zo verantwoord mogelijk te vissen. Het betekent automatisch ook minder verspeelde vissen en dus meer karper op de mat. En dat willen we toch allemaal, nietwaar? Pieter Bosseloo laat in dit artikel zien hoe hij met verstand braid inzet.

 

Uitputtingsslag: geen tijd te verliezen!

Het moest een Frans avontuur worden, zoals Wesley Smits nog niet meegemaakt had. Twee voerboten mee, voldoende accu’s en meer dan genoeg aas. De rubberboten blijven thuis. Flexibel en mobiel was het devies… alle remmen los!

4 dagen en twee wateren: één voor overdag en één voor de nachtelijke uren. Het werd een uitputtingsslag, maar de voldoening was groot

https://www.youtube.com/watch?v=mjbu_EzBNlQ

 

Win 1 van de 10 MAINLINE BOILIEPAKKET TEN t.w.v. € 100,-


De High impact range van Mainline is een zeer vooruitstrevende lijn van pop-ups, stick-mixen, activators en kant-en klare boilies.  In het artikel van Mark Noorman legt hij uit waar je rekening mee dient te houden tijdens het gebruik en hoe je er maximale resultaten mee behaalt.  Tevens mogen we in samenwerking met Mainline 10 boiliepakketten weggeven. Om kans te maken op een pakket ga je voor 31 maart 2015 naar www.karper-magazine.nl/mainline.

 

Veel lees-en kijkplezier in dit extra dikke beursnummer. Karper 88 ligt vanaf 28 januari in de winkel of is te bestellen op www.karpershop.nl.
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer