Nieuw wereldrecord duurvissen een feit

Op zondag 15 mei werd om 19.00 uur, na 168 uur vissen (vijf uur meer dan het oude wereldrecord), de wereldrecordpoging duurvissen door het Karperteam Slothoeve succesvol afgesloten. Drie van de zeven leden wisten het zo lang vol te houden, daarbij krachtig ondersteund door de andere vier teamleden die eerder op moesten geven, plus een groot aantal vrijwilligers, familie en vrienden.

Door Rudy van Duijnhoven

De laatste loodjes, in de laatste paar uurtjes werd het gezellig druk langs de karpervijver van de Slothoevevijvers in Vinkel. Na twee koude nachten werd de eindsprint gezamenlijk ingezet.

Het woord 'poging' kon om 14.00 uur doorgestreept worden, nadat om 11.00 uur het Nederlands record gebroken werd, sneuvelde om twee uur 's middags ook het wereldrecord.

Drie leden van het Karperteam Slothoeve haalden de eindstreep, maar zonder de ondersteuning van de overige teamleden hadden ze het zeker niet gehaald.

Er werden niet alleen kleine vissen gevangen tijdens de recordpoging! (Foto Hans van den Brink).

Een presentje van de echtgenotes tien minuten voor het slot.

Om 19.00 uur klonk er een luid applaus en gejuich, het team heeft bereikt wat het wilde bereiken: een nieuw wereldrecord.

Van links naar rechts Jeroen van den Broek, Gijs Savelkouls en Mark Savelkouls, de leden van het Karperteam Slothoeve die de recordpoging succesvol afgesloten hebben.

Het Karperteam Slothoeve haalde met de wereldrecordpoging ook geld op voor een goed doel: onderzoek naar prostaatkanker in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Dokter Bart geeft uitleg over de ziekte en het noodzakelijke onderzoek.

Het team werd uitgebreid in de bloemetjes gezet, ze kregen diverse aandenken (waaronder een enorme beker) en uiteraard werd er ook op de goede afloop een toast uitgebracht.

Het (voorlopige) bedrag dat voor het goede doel bij elkaar gevist werd bedroeg maar liefst meer dan zesduizend euro.
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer