Wereldkampioenschap Kustvissen van start

Vanaf aanstaande maandag vormt de Portugese Algarve het decor voor het WK Kustvissen 2015. Het Nederlandse heren- en damesteam, die vorige week al zijn afgereisd, hebben goede medaillekansen bij dit meest prestigieuze kustvistoernooi van het jaar. Onder leiding van bondscoaches Arthur van Tienen (heren) en Benny Wijnings (dames) maakt Nederland zich op voor het toetje van het wedstrijdseizoen!

Herenploeg

Inmiddels zit de trainingsweek er voor beide ploegen op. Deze stond in het teken van aftasten en uitproberen. Met resultaat. Er werd goed vis gevangen aan de stranden van Albufeira. Toch gaat het volgende week pas om de knikkers. Dan moeten Marien Flipse, John Muis, Ruud van Noord, Frank Peene, Rob Punselie en Arjan Rijnberg er staan. Bondscoach Van Tienen ziet het positief in: “De sfeer in de ploeg is top en ook het zelfvertrouwen is dik in orde. Alles is hier goed geregeld, dus we kunnen ons optimaal voorbereiden voor maandag, wanneer de wedstrijd begint.”

Foto: Clarinda met een geep.

Damesploeg

Voor de damesploeg geldt eigenlijk hetzelfde. Tijdens de trainingsweek hengelden de vrouwen al veel mooie vissen binnen. Zo vingen Saskia Sijmons, Susan Stuijts, Linda van de Velde-van Iwaarden, Christel Verhage en Clarinda van de Zande-Rijnberg al pieterman, tarbot, geep, goudbrasem en makreel. Hopelijk een voorbode op een succesvol kampioenschap.

 

WK Kustvissen

Zaterdag opent het bal met een parade en bijbehorende ceremonie. Vervolgens wordt er zondag nog eenmaal geoefend voordat maandag de officiële strijd losbarst. Over vier wedstrijddagen mag Nederland zich dan in beide seksen tot wereldkampioen proberen te kronen. Kunnen zij voortborduren op de successen (meerdere wereldtitels) van de juniorenploegen bij het WK Kustvissen Junioren in Domburg, enkele weken geleden? Het antwoord op die vraag weten we volgende week. Houd www.sportvisserijnederland.nl in de gaten voor het laatste nieuws en ontwikkelingen.

 
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer