Sensas clinic in Frankrijk - MET VIDEO'S

Soms word je iets in de schoot geworpen dat je niet kunt laten lopen. Dit gebeurde mij ook. Ik kreeg een bericht van Beet of ik wel een paar dagen naar Frankrijk wilde om een verslag te maken van de Clinic van Sensas. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. In de week van 21 t/m 26 juni was er een karperclinic georganiseerd op de vijver van Sensas in Fontenay-sur-Eure. Dit idee is ontstaan tijdens een gesprek tussen Jilles Bijsterveld en Paul Keizers van Hengelsport Kruidenier.

Jilles had al enkele clinics gegeven in Engeland en dit was een succes. Nu was het de beurt aan Frankrijk. Na een gesprek met Huib Bergman is dit tijdens een overleg bij Sensas in januari voorgesteld aan Bernard Lévèque, directeur export van Sensas, met het idee om een clinic te geven voor een aantal klanten van Hengelsport Kruidenier uit Haaksbergen. Bernard stond hier positief tegenover en zo was deze clinic van Engeland naar Frankrijk overgewaaid. De Clinic bestaat uit verschillende manieren van het karpervissen op een vijver.

Huib Bergman zou uitleg geven over het vissen met de methodfeeder en pelletwaggler.


Jilles Bijsterveld gaf speciaal uitleg over de palletwaggler, een discipline met veel mogelijkheden.

 

Eric van Otterloo toonde de mogelijkheden van het vissen met paste (deeg).

 

BEZOEK AAN DE SENSASFABRIEK

Zondags zijn de vissers aangekomen in Frankrijk en ze mochten maandagmorgen een bezoek brengen aan de Sensas fabriek. Na een rondleiding in de fabriek kreeg iedereen een Sensaspakket mee en kon naar de privé-vijver van Sensas. 

Klik hier voor een uitgebreid verslag aan de Sensas fabriek!

 

DE VIJVER BIJ DE FABRIEK

De vijver ligt op een korte afstand van de fabriek en is een privé-vijver. Af en toe worden hier wedstrijden gevist. Deze vijver zit goed vol met karper. Elk jaar komt hier zevenhonderd vijftig kilo karper bij. Een mooie vijver om een clinic te geven en dingen uit te testen. Maandag en dinsdag  was het tijd voor de method en de pelletwaggler.

 

CLINC VISSEN MET DE PELLET WAGGLER

Vooral de palletwaggler was iets om uit te proberen. Na uitleg van Huib en Jilles was het tijd om dit te testen. De schepnetten bleven maar naar voren schieten. Er werd zo veel gevangen dat er werd besloten om de karper direct terug te zetten. Er werden heel wat pellets geschoten. Jilles toonde een paar zelfbouw wagglers en ook deze wagglers hadden veel succes. 

Ook kun je op veel verschillende manieren met de waggler vissen.

 

VIDEO: CLINIC VISSEN MET DE PELLET WAGGLER

 

VISSEN MET DEEG

Na twee dagen vissen was het tijd voor de clinnic van Eric van Otterloo over het vissen met deeg. In het vissen met deeg zitten veel mogelijkheden. Eric liet ons zien wat de werking was van verschillende deegsoorten.

Ook het verschil tussen droog en nat deeg werd getoond. Het is van belang dat het deeg goed loslaat. Na het uitleggen en samenstellen van het deeg mocht er gevist worden met dit deeg. Natuurlijk zijn er verschillende deegsoorten getest en hierdoor werd het vissen met deeg al snel duidelijk.

Er werden ook deze dag weer veel karpers gevangen. Hier zaten ook een paar grote exemplaren bij. Dat is een mooie sport aan de vaste hengel. Er werd die dag op tijd gestopt, er stond namelijk een barbecue gepland aan de vijver. Deze barbecue werd verzorgd door Bernard Lévèque. De vissers kwamen dan ook niets tekort.

 

VRIJDAG = WEDSTRIJDDAG

Vrijdag was de dag dat er een wedstrijd gepland stond. Onderling was deze wedstrijd aangepast naar een blinde koppelwedstrijd. Iedereen ging vissen en aan het eind als de gewichten bekend zijn werd er een koppelmaat geloot door Bernard Lévèque. Hierdoor bleef het een leuke wedstrijd en wist niemand wie er ging winnen. De individuele uitslag was als volgt:

1e Martijn Stotelder
2e Jilles Bijsterveld
3e Tim Voerman
4e Joram Brehen
5e Willy Blom
6e Rene Molenveld
7e Paul Keizers
8e Wilbert Mentink
9e Harry Voerman
10e Rene Brehen

Wat een geweldige ambiance en volop vis vangen; wat wenst een visser nog meer?

 

Al met al was dit een mooie opgezette Clinic en volgens alle deelnemers voor herhaling vatbaar.

 

VIDEO: CLINIC VISSEN MET DE VASTE HENGEL

 

Paul Keizer, van Hengelsport Kruidenier, ving de grootste karper!

 

WOORD VAN DANK

De  dank gaat uit naar de mensen die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt: Bernard Lévèque (Sensas) zonder hem had dit alles niet gekund. Jilles Bijsterveld, Huib Bergman en  Eric van Otterloo (Team Sensas).

 

Nog een paar foto's van deze mooie locatie.

 

 

 

 

Wil je nog meer foto's zien? Klik dan hier!
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer