Bijl Zeeaas Zeevisteam slaat toe in Penn Korpscompetitie

De finale van de vierde PENN Korpscompetitie vond zaterdag traditiegetrouw plaats op het strand van Hoek van Holland. Onder regenachtige omstandigheden probeerden de 29 teams deze laatste mogelijkheid te benutten om nog een plekje te stijgen in de klassement. De ogen waren echter vooral gericht op de top 3 waar de onderlinge verschillen na de vier eerdere wedstrijden klein waren.

Westkapelle 1 verdedigde vier punten voorsprong ten opzichte van het Bijl Zeeaas Zeevisteam en vijf punten op het Vriendenteam 7. In een wedstrijd waar 29 punten te vergeven zijn, is dat weinig. Om niets aan het toeval over te laten was er in de voorafgaande dagen flink getraind, toch was begrijpelijkerwijs de spanning groot.

Al snel bleek dat het een taaie visserij werd. Veel verschillende vissoorten van diverse afmetingen, maar in kleine aantallen, vereisten de grootst mogelijke inventiviteit van de deelnemers. Dik aas, dun aas, dichtbij, ver weg, lange lijnen, korte lijnen en alles wat er tussen zit, de hele trukendoos werd opengetrokken. Via moderne communicatietechnieken werd binnen de teams contact gehouden, reserves en coaches stonden de vissers met raad en daad terzijde.

Het Bijl Zeeaas Zeevisteam had maar één doel, en dat was om vandaag de volle winst op te strijken! Binnen mum van tijd hadden alle vijf vissers de eerste vissen in de emmer en moest de concurrentie al direct in de achtervolging. Ondanks alle inspanning en een verbeten motivatie lukte het beide teams echter niet om de slag te pakken te krijgen. Tarbotjes, spieringen, botten, scharren, wijtingen, zeebaarzen, glasgrondels en zelfs een forse zeedonderpad: vis werd er wel gevangen, maar vooral door andere teams.

En zo bleek bij de prijsuitreiking ’s avonds in De Kiem dat met een 15e en 18e dagplaats Westkapelle 1 en Vriendenteam 7 weliswaar een podiumplaats veilig stelden, maar dat het Bijl Zeeaas Zeevisteam de grote winnaar van de dag werd. Mede door de dagoverwinning op te strijken werd dit team ook de verdiende winnaar van de PENN Korpscompetitie 2014!!

In 2015 gaan vissers, teams en verenigingen voor een vijfde editie van deze geweldige competitie. Ieder team in Nederland kan zich vanaf heden aanmelden.    

De volledige uitslag, foto’s en informatie tref je aan op de website: www.korpsvissen.nl.
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer