Het zit er op!

Na een dramatische derde dag, zonder vis en dus zonder punten, beginnen we vanaf de 32ste plaats aan de laatste dag. Opnieuw vanaf een hele kleine boot genaamd The Perfect Fly. Een hele uitdaging om met vijf man en de crew een plekje te vinden.


Direct na het startsignaal wordt de eerste zeilvis door Hein Hoogduin gehaakt, geland en weer losgelaten. De allereerste die vandaag in het toernooi wordt geregistreerd. Jammer dat er geen prijs is voor de snelste tijd…

De zee is vandaag spiegelglad. Geen wolkje aan de lucht. Het is windstil en verzengend heet. De zon, de hitte en de hoge luchtvochtigheid slopen de energievoorraad van onze mannen. Voor 12 uur zijn drie zeilvissen door het team op het scoreboard gezet. Negen andere vissen wisten aan de circle haken te ontkomen. Er wordt veel zeilvis gevangen. Dit is de beste dag in het toernooi voor de vloot. Meer dan vierhonderd vissen worden geregistreerd op het digitale scoreboard.

In de middag weten Peter Ouwendijk en Hein Hoogduin nog twee mooie zeilvissen aan het totaal toe te voegen. Jammer genoeg net niet voldoende om onze positie in het linkerrijtje van het klassement te consolideren.

We sluiten het toernooi op een voor ons teleurstellende 46e plaats. In totaal hebben we twintig zeilvissen gevangen. Het aantal aanbeten bedroeg ruim 65. Dertig vissen werden gehaakt en tien daarvan ontkwamen door lijnbreuk of andere redenen. Aan het PENN materiaal lag het niet. Met name de Ignoblis hengel voorzien van een PENN Clash 8000 molen bleek helemaal top te zijn. Van de dertig gehaakte vissen werden er negentien op deze combo gehaakt.

Het vissen met dode aasvis aan circle haken bleek lastiger dan verwacht. Vanaf een varende boot de aasvissen trollen, op het juiste moment te free spoolen en vervolgens op tijd de lijn strak te draaien, zonder aan te slaan, om de haak te zetten bleek echt niet zo eenvoudig. Al met al hebben de mannen van het Nederlandse team veel geleerd tijdens dit WK.

Morgenavond nog de zogenaamde 'closing party & prize giving', de prijsuitreiking en dan zit het er op...

Toine van Ierland
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer