2017 International Angling Cultural Forum

Op 14 mei was er bij ‘Tom’s Creek’ en het Chinees Cultureel Centrum in Den Haag een delegatie van ongeveer 30 Chinese vissers en fabrikanten voor het 2017 International Angling Cultural Forum, waarbij o.a. Vipmedia was uitgenodigd als gesprekspartner.

In China staat sportvissen nog op een laag pitje, het vissen wordt daar voornamelijk gedaan voor de pot. Maar de Chinese overheid ziet het belang in van sportvissen zowel als sport en als recreatief tijdverdrijf en heeft opdracht gegeven om dit verder uit te bouwen. En aan de hand van de informatie die ze met deze delegatie verzamelen willen ze een toekomstplan voor de hengelsport in China maken en China als hengelsportland promoten.

Reden dus om te zien hoe andere landen hiermee omgaan. Omdat Nederland altijd al een belangrijke (handels)partner is geweest voor China en de hengelsport hier voornamelijk als sport en recreatie wordt bedreven, was het een goede start om te zien hoe wij Nederlanders het doen.  En daarbij ook  de samenwerking hierin op een hoger niveau te tillen.

De delegatie, onder leiding van Meneer Wu Dong die naast dat hij een belangrijke fabrikant van hengelsportmaterialen is ook de drijvende kracht achter het merk Rive, heeft als nevenfunctie de commerciële ondersteuning van de Chinese tegenhanger van Sportvisserij Nederland de ‘China Leisure Fishing Association’; de ideale man om alle partijen bij elkaar te brengen.

De delegatie Chinese sportvissers en fabrikanten plus Rive prostaffers.

De dag begon bij ‘Tom’s Creek’ in Lelystad waar de delegatieleden, voor degenen die dit nog niet kenden,  konden proeven aan het recreatief vissen op vijvers, op karper, steur en meerval. Daarnaast waren ook de internationale prostaffers van Rive aanwezig om de laatste technieken te laten zien. Gelukkig werkte het weer mee en werd er bijzonder goed gevangen: meerdere steuren, meervallen en karpers werden gevangen. Hieronder vind je een korte impressie hiervan.

Chen Wujun, een van de bekendste vissers van China en marketing director van de K&R Fishing Club, met een schitterende spiegel.

Xu Gongjian met een schitterende vier ponds spiegelkarper.

Amer Jawad, een van de bekendere Engelse witvissers en prostaffer van Rive, in gevecht met een steur.

Wu Dong zelf met een van de grootste steuren die deze dag gevangen werd.

Xie Chunming, China’s bekendste Gyotaku kunstenaar (fish rubbing).

Jan Zekveld met een van de vele spiegels die deze dag gevangen werden.

Na het vissen die dag verplaatste de hele groep zich naar het Chinees Cultureel Centrum op het Spui in Den Haag.

Het welkomstwoord van Wu Dong tijdens het forum.

En de officiële opening.

Joop Bongers, Directeur Sportvisserij Nederland, gaf een uitleg over de sportvisserij in Nederland, de cijfers die daarbij horen en hoe de sportvisserij in Nederland geregeld is.

Zhang Yong, de directeur van de Chinese Hengelsportfederatie.

Naast het forum werd er ook een tentoonstelling van Gyotaku Art geopend, een kunstvorm die zeer populair is in China en gezien de kunstwerken die er hingen begreep ik ook waarom. In China staan vissen voor voorspoed en overvloed. Met het grote schilderij hieronder is de kunstenaar 29 dagen bezig geweest en dit is lang, maar als je er ook bij bedenkt dat wanneer er een vis verkeerd opgezet wordt, alles opnieuw moet, is dit ook echt een kunst en meesterschap is. De tentoonstelling bestaat uit een selectie van beste en bekendste Gyotaku artiesten en is te bezoeken tot begin juli.

Een schitterend kunstwerk  van de kunstenaar Xie Chunming waar hij 29 dagen aan gewerkt heeft.

Arawana.

Alle kunstwerken worden begeleid door een Chinees gedicht.

Joop Bongers ontving uit handen van Wu Dong een uniek Gyotaku kunstwerk.

Evenals Jan Zekveld, de vertegenwoordiger en het aanspreekpunt voor Rive Benelux.

Het forum was een zeer geslaagd evenement en ondanks dat de taal verschillend is hebben alle deelnemers hetzelfde doel voor ogen, de promotie van hengelsport als een sport!  Zeker nu de Chinese regering hier een aandachtspunt van heeft gemaakt voor de komende vijf jaar en hiervan wel de potentie ziet in tegenstelling tot onze eigen Nederlandse regering, biedt dit natuurlijk kansen en perspectieven voor de toekomst!!
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer