24ste International Friendship CCF-Marathon

Lac de Rabais, 5 november 2016, acht uur ’s ochtends, een drukte van belang in het wagenpark want het kruim van de Europese reservoirvissers waren zich aan het opmaken om te starten aan de 24ste International Friendship CCF-Marathon Fly Fishing.

Zoals van oudsher was de organisatie tot in de puntjes verzorgd door CastingClub of Flanders, een goed geoliede ‘machine’ met veel enthousiaste medewerkers. Volgend jaar zijn ze toe aan hun 25ste IFM, dus een jubileumwedstrijd.

De derde plaats was voor Philippe Hardy en Chico di Marco.

Met deelnemers uit alle windstreken van West-Europa mocht je vuurwerk verwachten en dat kwam er ook. Na de eerste reeks bleek al dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, heel technisch met opperste concentratie want de regenbogen en bruine forellen waren heel schuw in het glasheldere water van dit prachtig reservoir. Verre worpen, uiterst dun vissen met mini-boobies en buzzers waren de meest succesvolle technieken. Ondanks de twee intense trainingsdagen voor de wedstrijd van veel buitenlandse deelnemers was het toch België boven, dit is hun thuiswater en dan zijn ze torenhoog favoriet. Het was zaak om zo min mogelijk blanks te hebben op de negen te vissen manches.

Patrick De Schutter en Christian Jadouille eindigden op de tweede plaats.

Tot de laatste seconde bleef het een nek-aan-nek race, één visje meer of min en je steeg of zakte vier tot vijf plaatsen. Slechts één ploeg had geen blank, de winnaars Tony Perin en Christian Bazan, op de 2de plaats Patrick De Schutter (G.Loomis Prostaffer) en Christian Jadouille (lid van de Belgische G.Loomisploeg) met op de 3de plaats Philippe Hardy – Chico di Marco die op een schub na G.Loomis Pro Staffer Guido Vinck en Fredo Charlier vooraf gingen. In totaal zijn er 288 forellen gevangen, 54 cm was het grootste exemplaar.

Tony Perin en Christian Bazan schreven de marathon op hun naam.

De prachtige prijzentafel verblindde iedere deelnemer, hiervoor waren verantwoordelijk; Predator Flyfishing, Drennan, Fasna Flyfishing, Beet, Lac de Rabais, Greys, G.Loomis, Shimano, Flybox, De Ronde Bleek.

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer