Blog Noors avontuur: dag 2

noors avontuur live blog

De tweede dag en eerste volle visdag in Bessaker. Samen met visgids Alfred zijn we het ruime sop opgegaan. Eerst even proberen op heilbot en daarna op kabeljauw.

Alfred stelde voor om eerst een uur op heilbot te proberen. Zelf viste hij met een aasvis en Simon en Mark kozen voor groot rubber op een 150 grams loodkop. Buiten een heilbot aanbeet op de aasvis, die helaas niet doorzette, bleven we visloos.

Vooraf hadden we enkele mooie stekken in gedachte en kaarten geprint, maar de grote vis zat volgens Alfred een stuk verder van de kant. Dus stuurde hij de boot 11 km uit de kust, waar zich enkele ondieptes bevonden (70 meter) tussen veel diepere plekken (200 meter +).

Vooraf hadden we enkele mooie stekken in gedachten en kaarten uitgeprint, maar de grote vis zat volgens Alfred een stuk verder van de kant. Dus stuurde hij de boot 11 km uit de kust, waar zich enkele ondieptes bevonden (55-70 meter) tussen veel diepere plekken (200 meter +).

Een van de eerste vissen van de dag, een leng, gevangen op een softbait op circa 30 meter diepte.

Een van de eerste vissen van de dag, een leng, gevangen op een softbait op circa 30 meter diepte.

Dicht bij de kust geven landtongen en eilanden bescherming tegen de wind, maar op ruim 11 km uit de kust niks geen bescherming en de harde elementen. Het maakte het vissen, fotograferen en filmen er niet makkelijker op.

Dicht bij de kust geven landtongen en eilanden bescherming tegen de wind, maar op ruim 11 km uit de kust is er niks geen bescherming tegen de harde elementen. Het maakte het vissen, fotograferen en filmen er niet gemakkelijker op.

Mark haakt een grotere vis, die helaas na een paar minuten lost…

De eerste grotere vis van ons avontuur. En dan te bedenken dat dit voor Noorse begrippen een ‘leuke’ vis is, maar zeker geen grote…

De eerste grotere vis van ons avontuur. En dan te bedenken dat dit voor Noorse begrippen een ‘leuke’ vis is, maar zeker geen grote…

Een paar minuten later is het voor Simon ook raak en deze komt gelukkig wel aan boord.

Alfred had na afloop nog wat stektips gegeven. Het eten zit inmiddels achter de kiezen, dus vanavond gaan we nog een paar uurtjes op pad. Dus duimen voor een mooi resultaat!

Meer info over vissen in Noorwegen? Klik op de onderstaande afbeelding!

Logo Innovation Norway
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer