Boot Düsseldorf en het Oceaan Symposium

Prins Albert II van Monaco houdt inleiding op symposium.

Deze week wordt de grootste watersportbeurs van Europa (misschien wel van de wereld), boot Düsseldorf, gehouden in de Messe Düsseldorf in deze stad. Voor de eerste keer werd er tijdens dit evenement ook een symposium over de bescherming van de oceanen georganiseerd.

Tekst en foto’s Rudy van Duijnhoven

Frank Schweikert verwelkomt iedereen op het symposium. Frank is een journalist en bioloog die met zijn boot de ‘Aldebaran’ al meer dan vijftien jaar over de oceanen zwerft om aandacht te vragen voor het beschermen hiervan. Samen met Frank Otto heeft hij de German Ocean Foundation opgezet, samen met de Prince Albert II of Monaco Foundation heeft deze organisatie dit symposium opgezet.

Prins Albert II van Monaco opende het symposium met een toespraak waarin hij uitleg gaf over het werk van zijn stichting, met name op het gebied van het beschermen van het leven onder water en van het oprichten van meer zeereservaten.

Prins Albert II is al ruim tien jaar actief in het beschermen van het milieu, met name waar het gaat om de beschermen van de oceanen.

Over dertig jaar zouden er vrachtschepen moeten zijn die varen zonder emissies wanneer we stijging van de temperatuur van het klimaat willen beperken tot anderhalve graad.

De eerste podiumdiscussie werd gehouden rond het onderwerp of de watersport een voorbeeldrol kan spelen op het gebied van motoren met schone uitlaatgassen.

Emily Penn en de mensen op de schepen waarmee ze de wereldzeeën bevaren heeft vonden nog plastic in vissen op plekken waar ze dichter bij het ruimtestation waren dan bij enige stad op aarde.

Leslie Bus werkt voor de Prince Albert II Foundation en gaf voorbeelden van milieuvriendelijke jacht- en bootbouw.

De tweede forumdiscussie werd gevoerd rond het thema van de mogelijkheden en uitdagingen van het milieuvriendelijk bouwen van boten en schepen.

Beekman Watersport uit Goes toonde op de beurs een kleinere versie van de Karnic SL702, deze Karnic SL600 is een walk around boot die tal van mogelijkheden biedt.

Door de mogelijkheid een hard top op de boot te plaatsen, kwam de Karnic SL702 in beeld bij steeds meer sportvissers.

Er zijn een groot aantal glasvezel en aluminium sportvisboten te zien op de beurs in Düsseldorf.

De nieuwe promotiefilm van Mercury bevat een groot aandeel sportvisserij.

Volgens de mensen van Mercury wordt het manoeuvreren met een boot straks even gemakkelijk als het rijden met een auto.

Mercury introduceert een app die een groot aantal nuttige informatie combineert over de motor, Mercury dealers, locatie en dergelijke.

Het sportvisserijgedeelte op de beurs is te vinden in Hal 13, samen met diverse andere outdoorsporten.

Helaas zijn er maar enkele presentaties per dag met de sportvisserij als onderwerp.

Peter Perch werkt aan een steur voor een Canadese klant.

Hij of zij zal zeker blij zijn met het resultaat.

Stephan Gian Dombaj en Paulo Hoffmann (foto) van de Flyfishing Nation verzorgen vliegwerp- en vliegbinddemonstraties rond de ‘fishing pool’.

Op de beurs leer je ook hoe je vis op een eenvoudige en lekkere manier klaar kunt maken.

Het lijkt op een verre bestemming, maar deze mensen drijven in hun kajaks in een van de waterpartijen op de beurs.

Website: www.boot.de.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer