De blauwe marlijnen zijn overal!

Zoals verwacht koersen de meeste boten op dag drie van de PENN Challenge naar San Antoa. De kleinere boten kiezen echter voor de dichtbij gelegen San Pedro bank. Dat heeft te maken met de zware zeeconditie die later op de dag is voorspeld. Veel wind en stroming tegen zorgen bij de thuisvaart voor enorme golven in het kanaal tussen Sao Vicente en San Antao.

Door Toine van Ierland

Al vroeg in de ochtend kraken de boordradio's, 'Hook up, hook up!" Er worden net als gisteren blauwe marlijnen gevangen. En deze keer niet alleen in San Antao, ook op de San Pedro bank zijn de marlijnen in flinke aantallen aanwezig.


Nu is het bij marlijnvissen niet zo dat elke vis die achter het aas aankomt ook daadwerkelijk gevangen wordt. Een zogenaamd 'hook up-ratio' van 1 op 2 is heel normaal en soms zelfs niet eens realiseerbaar als je dubbel - en triple- hook ups krijgt.

De resultaten van dag drie worden bekend gemaakt.

Hadden we op dag twee het record van meeste marlijn op een wedstrijddag gebroken. Dat record werd vandaag overtuigend verpletterd! Er werd niet alleen veel marlijn gevangen. Er werden grote marlijnen gevangen. Sirategui, met aan boord het team Los Primos, wist een 900 ponder langszij te brengen. Maar liefst 31 werden er vandaag door de vijftien deelnemende teams gevangen! 30 marlijnen zwemmen weer vrij rond. Eentje stierf echter tijdens de dril en werd aan de kant gebracht. Daar werd de vis vakkundig gefileerd en overhandigd aan vertegenwoordigers van het lokale ziekenhuis en aan ICCA Mindelo, het charity-doel van dit toernooi.

Een hele bijzondere dag werd het voor Olga Bansberg van Team Hengeldiscount. Haar vader kon deze dag helaas niet mee aan boord van Amelia. De boot van een van de top captains in Kaapverden, Zak Conde. Olga wist in haar eentje vier marlijnen te vangen. Goed voor een derde plaats in het dagklassement.

Een gedenkwaardige dag ook voor het Chinese team K. & R. De mannen waren laat op de avond nog steeds in een euforische stemming met het behalen van de eerste plaats op Mystic Blue. vier marlijnen voor de vier teamleden.


Aan het eind van de dag bleek PENN Force One het team op de tweede plaats. Met drie marlijnen, waarvan eentje gevangen op een zelf gepitchte aasvis, staat dit team na drie dagen vissen de kop.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer