De kop is er af voor PENN Challenge

Gisteravond stond het Dokasrestaurant in de Mindelo Sportfishing Club compleet op z'n kop. De kick off party van de 2017-editie van de PENN Challenge beleefde een ongelofelijk mooie start. Ruim 70 mensen, deelnemers, schippers, genodigden en pers luisterden aandachtig naar de woorden van de toernooidirectie en de president van de Mindelo Sportfishing Club.

Door Toine van Ierland

Nadat de schippers en de vijftien teams aan elkaar voorgesteld waren kon de bootloting beginnen. Onder luid gejuich van met name de Chinese teams trok elk team vijf boten. De eerste dag op de eerste boot.

Die eerste dag werd meteen een taaie dag. Er zat marlijn. Maar daar was dan ook alles mee gezegd. De vis zat wijd verspreid.

Aan het eind van een lange eerste toernooidag kon de balans worden opgemaakt: elf marlijnen zijn er gevangen.

Team Maasland is de dagwinnaar met drie marlijnen. Winnende boot is La Onda Mila met Marty Bates op de brug.


Drie mannen werden gedoopt na de vangst van hun allereerste marlijn...

 

Nieuw record PENN Challenge!

In de ochtend van de tweede dag werd duidelijk dat er later veel wind zou komen. Gelukkig hebben de teams daar weinig hinder van ondervonden. Een klein aantal boten koos voor een langere reis naar de luwzijde van San Antao. De rest van de boten verkoos te vissen op San Pedro Bank in de luwte van Sao Vicente.

Overal werd vis gevonden. Rond San Antao bleken de aantallen hoger. Maar liefst vier boten wisten vier marlijnen elk te vangen. In totaal bleken er aan het eind van dag twee 24 blauwe marlijnen te zijn gevangen en weer los gelaten. Een nieuw dagrecord voor de PENN Challenge. Niet eerder werd er in de annalen van het toernooi een visdag geregistreerd waarop zoveel marlijnen zijn gevangen.

Beste boot vandaag was La Onda Mila met de fameuze Marty Bates op de brug. Hij bezorgde team Los Primos de dagoverwinning met vier marlijnen en bonuspunten voor het zelf toepassen van het zogenaamde Switch & Bait.

Op de tweede plaats eindigde het team PENN Force One. Derde werd het Chinese team Ocean Sun.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer