Een kleurrijke gril van de natuur

Johann Troppacher, testvisser van Radical en Black Cat, kwam recentelijk een kleurrijke gril van de natuur tegen op de rivier de Po in Noord-Italië.

Hij werd om kwart voor zes gewekt door zijn favoriete wekker… de beetverklikker bij een van zijn meervalhengels! Zijn Black Cat hengel met Fin-Nor Marquesa werpreel werd bijna volledig krom getrokken. Omdat hij op een afstand van 350 meter viste, sprong Johann Troppacher in zijn boot. Omdat hij zijn aas gepresenteerd had tegen een natuurlijke oever, moest hij nu zien te voorkomen dat de vis zich kon verschuilen in de vegetatie. Het werd een zenuwslopende dril waarbij hij de lijn twee keer moest bevrijden uit de bomen.

Bijzondere kleurcombinatie.

Op enkele momenten was hij niet eens zeker of de vis nog wel gehaakt was, waarop de hengel het volgende moment weer geheel krom getrokken werd en hij de dril voort kon zetten. Een mega-dril op een prachtige zomerochtend. Vervolgens gebeurde wat hij niet snel zal vergeten, de vis kwam omhoog en hij zag… wit! Hij kon zijn ogen nauwelijks geloven. De meerval draaide opnieuw weg en het gevecht werd hervat. Toen de vis eindelijk aan boord kwam, maakte Johann een sprong in de lucht van vreugde. Een gigantische half witte, half gele meerval lag aan zijn voeten. De vis scheen met al haar kleuren in het ochtendlicht. Deze gril van de natuur had een lengte van liefst 2,14 meter!

De meerval werd gevangen met een kleine roofblei als aas, aan een combi-rig en een onderlijn van 2,50 meter gepresenteerd op een diepte van vier meter in een pool tegen een natuurlijke oever van de Po.

Onder 'The Haunzz Videoproduktion' vind je een korte video op Facebook over deze vangst.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer