EK Zoetwatervissen in Italië

In het weekend van 20 en 21 mei vindt het Europees Kampioenschap Zoetwatervissen Senioren plaats in het Italiaanse Adria. Meer dan 20 deelnemende landen – waaronder Nederland - strijden dat weekend om een podiumplaats. Het EK behoort tot een van de meest prestigieuze viswedstrijden van het jaar. Nederland is dus gebrand op een goed resultaat!

De Nederlandse equipe reist komend weekend al af naar Noord-Italië en begint maandag aan de eerste trainingssessie. Het team staat onder leiding van de ervaren bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven. Verder bestaat de ploeg uit Ramon Ansing, Wim Fuhler, Arjan Klop, Sjors Milder, Peter Post en Ramon Pasmans. Een schitterende mix van internationale ervaring en jong talent.

Bondscoach Jan van Schendel denkt dat een podiumplek binnen bereik ligt voor Nederland.

Favorieten
Na een teleurstellend EK vorig jaar in eigen land, is het Nederlandse team bovendien uit op revanche. Italië is echter als gastland de grote favoriet. Verder wordt er veel verwacht van de Engelse, Poolse en Tsjechische teams die altijd bij de favorieten horen. Toch denkt bondscoach Jan van Schendel dat Nederland kans maakt op het eremetaal. Zeker omdat er voorafgaand aan het EK vijf dagen wordt getraind, hebben de ervaren wedstrijdvissers alle tijd om te ontdekken wat de beste techniek en tactiek is voor het wedstrijdwater. Na de vijf trainingsdagen vinden de officiële wedstrijden plaats op zaterdag 20 en zondag 21 mei van 10.00 tot 14.00 uur.

Ramon Pasmans in actie op het EK van 2016 in Almere.


Uitdagend parcours
Het parcours van het EK ligt aan het ‘Canal Bianco’ bij het plaatsje Adria, 60 kilometer onder Venetië. Omdat dit kanaal in verbinding staat met de rivier de Po en de Adriatische Zee kan het er flink stromen. Bovendien stroomt het door de getijdenwerking beide kanten op – met een meter verschil tussen eb en vloed. De visserij bestaat vooral uit brasems en bliek met kans op een enkele karper of harder. Het water staat bekend als visrijk, maar de wisselende omstandigheden maken het een uitdagend parcours voor de wedstrijdvissers.

Blijf via www.facebook.com/wedstrijdvissennl en www.sportvisserijnederland.nl dagelijks op de hoogte van de prestaties van de Nederlandse ploeg.

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer