Full House voor Flyfishing Forever

Weken van mentale en materiaalvoorbereiding en twee dagen intensieve training of Bewl Water Reservoir (UK) als voorbereiding op de jubileumeditie (30 jaar) Grandmaxfinale heeft de Belgische vliegvisploeg ‘Flyfishing Forever’ geen windeieren gelegd. 

Door Guido Vinck

Veertien ploegen van zes vliegvissers zouden een moeilijke dag voorgeschoteld krijgen want Bewl Water was voor deze Europese klassieker in het reservoirvissen niet top. Ook in Kent hadden ze een droge zomer achter de rug, Bewl was maar voor 65% vol, de watertemperatuur was hoog, weinig insectenleven en de intense trainingsdagen maakten de forellen zeer voorzichtig. De wedstrijddag werd dan nog overgoten met een vierjaargetijdenweer, van zonnig en bewolkt ’s ochtends overgaand naar pittige regen met windvlagen op de middag eindigend met windstil en volle zon.

 

Geert Janssens individueel winnaar.

Dit is een floating line only en international size onverzwaarde vliegen wedstrijd dus ga er maar aanstaan. Flyfishing Forever was samengesteld met Guido Vinck (kapitein), Patrick De Schutter, Roland Vrijdaghs, Christian Fouvez, Geert Janssens en Christian Jadouille. Allemaal oude rotten met veel kilometers op de teller en dat was nodig want met slechts veertien vissen binnen de ploeg goud pakken geeft aan dat elk detail van goudaarde was. Bij een voorlopige tussenstand tijdens de korte middagpauze stond de Belgische ploeg met slechts vier forellen op een 9de plaats, maar ’s middags tapten ze uit een ander vaatje, gooiden de vliegenkeuze en de tactiek helemaal om en dat loonde.

 

Grandmax winnaars Fly Fishing Forever, v.l.n.r. Geert Janssens, Roland Vrijdaghs, Guido Vinck, Patrick De schutter, Christian Jadouille en Christian Fouvez.

Geert Janssens ving vijf forellen en won individueel, nog maar de tweede niet-Engelsman die deze eer te beurt viel (Guido Vinck deed het hem voor in 1997 – een eeuwigheid geleden). Guido kwam binnen met drie vissen, maar wel met een 5lb 1oz kanjer goed voor de biggest fish van de competitie en de andere vier waren niet blank, een verrassing was in de maak…

 

Grandmax Challenge mag voor een jaartje in de prijzenkast.

Drie ploegen eindigden met veertien forellen dus was het nagelbijtend afwachten tijdens de prijsuitreiking want die wordt berekend op gewicht en met enkele vierponders bovenop de grootste vis mocht Flyfishing Forever plaatsnemen op het hoogste schavotje. De Grandmaxtrofee mag voor een jaartje in de prijzenkast. Flyfishing Forever heeft alle hoofdprijzen weggekaapt, nooit gezien gewoon een Full House en of er gepokerd werd!

De uitslag op papier.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer