Internationale viswedstrijd in Gambia

Van 11 tot 16 november 2016 wordt in het Afrikaanse Gambia de International Sea & Rivercreek Boat Fishing Competition georganiseerd. Dat de wedstrijd in Gambia plaatsvindt is niet verwonderlijk want het mooiste kleine land van Afrika is als een schatkamer boordevol fantastische fauna.

Met de organisatie van deze internationale viswedstrijd wil Gambia zich duidelijk profileren als eersterangs visbestemming. Vooral de Gambia-rivier is één van de rijkste en meest attractieve vissersspots. Tijdens de competitie wordt op verschillende locaties gevist met fiber polyester boten waarop twee vissers kunnen plaatsnemen. Voor meer informatie over de wedstrijd of voor inschrijvingen kun je het best contact opnemen via bernard@fishthegambia.com.

Niet alleen voor wedstrijdvissers maar ook voor 'gewone' sportvissers is Gambia een topbestemming.

Er kan het hele jaar uitstekend gevist worden. Er wordt bijna altijd vanuit een boot gevist, in de oceaan of op de Gambia-rivier, en af en toe vanaf het strand. Het visaanbod is door de combinatie Atlantische Oceaan-Gambia rivier uitzonderlijk veelzijdig. Er kan gevist worden op meervallen, rode snappers, barracuda’s, jack crevalles. De trots van Gambia is de grote tarpon, een van ’s werelds mooiste en spectaculairste vissen om te vangen.

De Fishing Competition in november is natuurlijk een goede aanleiding om Gambia te bezoeken en de pracht van de Smiling Coast of Africa te ontdekken. Overigens is Gambia de perfecte zonbestemming tijdens de winter. Het is maar zes uur vliegen vanuit Brussel en je hebt voldoende aan een identiteitskaart om naar Gambia te reizen.

Reisorganisator Jetair heeft Gambia in zijn reisaanbod als winterse zonbestemming. Een reis naar Gambia via deze Tour Operator kan al vanaf € 450, bijvoorbeeld van 11 tot 18 november, een periode die samenvalt met de internationale viswedstrijd.

Info: www.fishthegambia.com

www.visitthegambia.be

Gambia, met als hoofdstad Banjul, ligt aan de westkust van Afrika, op beide oevers van de Gambia-rivier en helemaal omsloten door buurland Senegal. Het mooiste kleine land van Afrika bekoort met prachtige stranden, grote natuurparken en veel couleur locale. Het is een voordelige en veilige reisbestemming, op iets minder dan zes uur vliegen van Brussel. Gambia is een unieke Afrikaanse ervaring!
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer