Mercury introduceert Joystick Piloting

Besturingssysteem van de volgende generatie

Maar weinig technologische innovaties gaven booteigenaars meer vertrouwen bij het aanmeren van een boot of het manoeuvreren bij lage snelheden in de jachthaven dan Mercury's Joystick Piloting System. Dit systeem legt de controle van de besturing en de aandrijving van de boot over 360 graden werkelijk aan de toppen van je vingers en maakt het varen een stuk makkelijker!

Geen enkel ander joystickbesturingssysteem voor buitenboordmotoren biedt de geavanceerde voorzieningen van Mercury's systeem, waaronder het virtuele anker Skyhook (1), het VesselView-display met motorgegevens, Waypoint Sequencing en een geïntegreerd Autopilot-systeem (2). Nu onthult Mercury Marine de volgende generatie van het Joystick Piloting System voor Verado JP-buitenboordmotoren, Axius DTS (3)-hekaandrijvingen (benzine en diesel), Zeus-podaandrijvingen en Racing-buitenboordmotoren & -hekaandrijvingen.

Mercury's ingenieursteam maakte een reeks evolutionaire verbeteringen aan het Joystick Piloting System, dat deel uitmaakt van het digitale technologiepakket SmartCraft.

Al deze verbeteringen bieden booteigenaars een geheel nieuw niveau van vaargemak en -plezier:

Nieuwe eigentijdse stijl.

De geïntegreerde Precision Pilot Pad-functie maakt de joystickbediening nog intuïtiever.

De nieuwe modusindicator van de joystick geeft Route-, Heading- en Skyhook-modi duidelijk weer voor de bestuurder en toont hoe de koers te wijzigen in stappen van 1 en 10 graden.

Een nieuwe led-lichtring verandert van kleur om de status van de joystickbesturingsmodus aan te geven.

De elektronische stuurstand vervangt de elektrische stuurmotor, waardoor de scheepsbouwer niet voor een circuit van 20 A hoeft te zorgen. Bovendien krijgt de bestuurder meer intuïtieve feedback over de snelheid, de stuurhoek, de roerdraaisnelheid en de acceleratie van de boot.

De verhoogde stuwkracht achteruit voor Verado-buitenboordmotoren zorgt voor een nog betere controle in Joystick Piloting-toepassingen voor buitenboordmotoren.

Het gecombineerde, zelfkalibrerende IMU (Inertial Measurement Unit)/gps maakt het voor scheepsbouwers gemakkelijker om het Joystick Piloting System te installeren en te configureren.

Ontdek het nieuwe Mercury Joystick Piloting System op de METSTRADE-beurs 2016 in Amsterdam van 15 tot 17 november, hal 11, stand 309. De nieuwe joystickbesturingssystemen van Mercury zullen op 3 oktober 2016 in EMEA in de handel verkrijgbaar zijn.

(1) Skyhook lokaliseert de positie van de boot zeer nauwkeurig met behulp van een gps-satellietantenne. Vervolgens bewegen de motoren en aandrijvingen onafhankelijk van elkaar om de positie en de koers te handhaven. Skyhook is ideaal om een boot boven een visplek te houden, bij het wachten voor een ophaalbrug,of bij het aanschuiven aan een tankstation in de jachthaven.

(2) Auto Heading en Waypoint Sequencing maken het navigeren naar een eindbestemming eenvoudig en efficiënt. Dankzij het ingebouwde digitale kompas in Auto Heading kan de kapitein zijn koers blijven volgen en met één enkele vingeraanraking zeer nauwkeurige correcties uitvoeren. Koerswijzigingen van één graad kunnen met een tik tegen de joystick worden uitgevoerd; wijzigingen van tien graden kunnen met behulp van het bedieningspaneel worden uitgevoerd. Tochten met meerdere stops tussen het vertrekpunt en de eindbestemming kunnen dankzij Waypoint Sequencing zeer vlot worden uitgevoerd. Met dit systeem kan de bestuurder de koers van de boot met behulp van meerdere punten uitstippelen.

(3) DTS: Digital Throttle & Shift-functie.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer