Nieuw Rhino kunstaas voor het slepend vissen

Rhino presenteert met ingang van het nieuwe seizoen twee nieuwe lepels, elk in twee formaten, voor het slepend vissen op Atlantische zalm in de Oostzee. De Freddi Flutter is een klassieke, dunbladige lepel voor het trollen terwijl de Salmon Doctor, met haar wat dikkere blad, op grotere afstand gesleept kan worden zonder gebruik te maken van een diver of een paravaan.

Zebco Europe Marketing Directeur Frerk Petersen is een gepassioneerde en ervaren sportvisser waar het gaat om deze vistechniek: “we kunnen Freddi Hansen uit Denemarken dankbaar zijn voor de Freddi Flutter. Hij kwam naar ons met een handgemaakt prototype, dat een zo levendige actie had in het water dat we het gewoon moesten gaan produceren."

Bij sportvissers zal de Freddi Flutter direct in de smaak vallen. Het kunstaas wist al meerdere specimen formaat zalmen tot aanbijten te verleiden tijdens de testperiode.

Als extra bijzonderheid wordt dit model, naast het standaard XL formaat van 140 millimeter, ook in een XXL formaat van 190 millimeter aangeboden; iets wat uniek is in de markt. Wanneer de zalm jacht maakt op grotere prooivis, dan is de Freddi Flutter XXL een onweerstaanbaar kunstaas!


De Salmon Doctor is een ander type kunstaas. Deze lepel is niet alleen zwaarder, het brede gedeelte zit direct in het begin.

Dit heeft als resultaat dat het kunstaas een actie heeft die afwijkt van ander kunstaas dat beschikbaar is. De actie lijkt meer op een kantelende beweging en dit in een langzaam ritme, in plaats van dat het uiteinde van de lepel waggelend door het water gaat. Een in het oog vallend detail wanneer zalm en zeeforel niet genegen zijn om prooivissen te pakken die zeer levendig bewegen en een extra truc voor later in het seizoen wanneer de salmoniden al het nodige kunstaas gezien hebben. De Salmon Doctor is beschikbaar in een formaat M (110 millimeter), een formaat dat ook bij zeeforel in de smaak valt; mijn tip voor het komende seizoen. Het formaat XL van 156 millimeter zal vooral door zalmvissers gebruikt worden, ook al omdat het ver achter de boot gepresenteerd kan worden.

De nieuwe Rhino lepels komen beschikbaar via Zebco-dealers in twee formaten en in acht attractieve kleurcombinaties.

Website: www.zebco-europe.com.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer