Nieuwe Gamakatsu vliegenhaken

Wist je dat Gamakatsu’s wereldwijde zeer goede reputatie van vandaag de dag eigenlijk is begonnen met de productie van vliegenhaken? De toonaangevende Japanse hakenproducent heeft onlangs een aantal interessante modellen toegevoegd aan haar uitgebreide vliegenhakenassortiment: de ‘Weighted C12’ en de ‘Jig Nymph’.

Binden voor de volgende sessie…

 

Gamakatsu’s Weighted C12

Dit is de verzwaarde versie van de populaire C12 haken die normaliter gebruikt worden voor het binden van nimfen zoals scuds en pupas. Door het gewicht rond het haakoog zal de vlieg uiteindelijk dieper door het water gaan en omdat de vlieg ‘upside-down’ gevist wordt, zal deze niet snel vastlopen op de bodem. Verkrijgbaar in de maten 10 tot en met 16 en verpakt per 10 stuks.


Knooptip:

  • Steek de tippet door de voorkant van het ‘oog’ richting de rug van de haak.

  • Maak een steek die je drie tot vier keer doorhaalt.

  • Aantrekken en je bent er klaar voor.

Voor de vlagzalm kan het nog wel eens helpen om wat dieper te gaan.

 

Jig Nymph (BL)

Onthaken wordt met de Jig Nymph een stuk handiger dankzij de verticale stand van het oog. Pak simpelweg de vlieg tussen duim en wijsvinger en wip de haak uit de bek van de vis, zonder dat je daarvoor de vis uit het water hoeft te halen.

 

Door de extra bocht net voor het haakoog, loopt de vlieg normaliter altijd ‘upside-down’. Gemakkelijk aan te knopen en ook verkrijgbaar in een weerhaakloze versie. In matzwarte kleur en per 20 haken in een verpakking.

 

Voor forellenputten waar je de vis niet mag aanraken en weerhaakloos moet vissen een uitkomst.

 

Team Gamakatsu

Voor meer vliegenhaken van Gamakatsu, klik hier.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer