Ontdek de schatten van de sloot

IVN organiseert voor de vierde keer de landelijke Slootjesdagen.

Wat leeft er allemaal in de sloot? Je komt het te weten tijdens de IVN Slootjesdagen op zaterdag 10 en zondag 11 juni. Kinderen van vier tot twaalf jaar oud ontdekken samen met hun (groot)ouders hoe bijzonder het leven is in een doodgewone sloot. Er staan IVN natuurgidsen voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden. Meedoen? Kijk voor een activiteit bij jou in de buurt op ivn.nl/slootjesdagen.

Tijdens de IVN Slootjesdagen worden kinderen onder begeleiding van IVN Natuurgidsen echte Slootjesexperts. Meer dan 100 lokale IVN-afdelingen organiseren natuurbelevenissen voor jong én oud, door heel Nederland.


Zo kun je gaan vissen met een schepnetje, mini-beestjes onder een microscoop bestuderen en proefjes doen met water. Vergeet niet om je laarzen mee te nemen.

Nieuw dit jaar: schat zoeken!
Behalve naar waterdiertjes kun je dit jaar ook op zoek gaan naar een schat langs de sloot. Vind jij de schat? Stuur een foto en je adres in, dan ontvang je het ‘Water doeboek’. Bovendien maak je kans op de hoofdprijs: een beleef-de-natuur weekend voor het gezin in één van de Nederlandse Nationale Parken.

Overzicht Slootjesdag-activiteiten
Wil je ook scharrelen langs de oevers van de sloot? Op
ivn.nl/slootjesdagen vind je een overzicht van alle Slootjesdag-activiteiten in het hele land.

Bestel hier meteen de IVN zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op die je zelf in de sloot kunt zoeken.

Over IVN
IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) wil kinderen de leukste natuurlessen van de hele wereld geven. Dat is nu leerzaam en leuk voor henzelf, en later van essentieel belang voor het behoud van onze natuur. Dus: laarzen aan en er-op-uit!

IVN is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. Lokaal organiseren bijna 25.000 ervaren IVN-vrijwilligers talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer