Oranje doet gooi naar podiumplek bij WK Dames Zoet

Anja Groot verdedigt wereldtitel

Komend weekend verdedigt Anja Groot aan de Rio Guardina haar individuele titel bij het WK Zoetwatervissen voor dames. Na hun zilveren plak van vorig jaar doen de Oranje dames op 27 en 28 augustus wederom een gooi naar een podiumplek aan de rivier nabij het Spaanse Mérida.

Naast regerend individueel wereldkampioen Anja Groot bestaat de Nederlandse ploeg uit voormalig wereldkampioene Ingeborg Audenaerd, de 68-jarige debutant Geertje Veenstra, Wanda de Schouwer en Floor Verhoeven. De 14-jarige Mandy Swart, voormalig Nederlands Kampioen bij de junioren, is bij dit WK om tijdens een stage te ruiken aan het echte werk.

Rio Guardina
Onder leiding van de bondscoaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven is iedereen al volop in training aan de Rio Guardina. Deze traag stromende rivier varieert van 100 tot wel 300 meter in de breedte en is plaatselijk tot wel vijf meter diep. De visstand bestaat vooral uit karper, carrassio (een soort giebel), barbeel en alver. Deze vissoorten zijn de Nederlandse dames niet vreemd, maar behoren ook weer niet tot de dagelijkse vangst in eigen land.

Regerend individueel wereldkampioen Anja Groot.

Podiumplek
Na de knappe zilveren plak van vorig jaar heeft Nederland echter een naam hoog te houden. Vandaar dat de Oranje equipe de nodige dagen heeft uitgetrokken om het water en de visserij aldaar onder de knie te krijgen – en als het even kan net als vorig jaar een podiumplek te veroveren. Daarbij zullen ze geduchte concurrentie ondervinden van de Engelse, Italiaanse en Franse teams, terwijl ook van thuisland Spanje het nodige wordt verwacht.

Training en wedstrijden
|De trainingsweek wordt vrijdag 26 augustus afgesloten met de verplichte en officiële trainingswedstrijd, waarna op zaterdag 27 en zondag 28 augustus de WK-wedstrijden volgen. Zowel de trainingswedstrijd als de officiële WK-wedstrijden starten na een voorbereiding van twee uur om 10.00 uur en eindigen om 14.00 uur. Zondagmiddag wordt het eindklassement opgemaakt en het winnend land en de individueel wereldkampioene bekendgemaakt en gehuldigd.

 
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer