Prijsuitreiking PENN Challenge & Nederlands Kampioenschap Big Game EFSA 2017

 

Afgelopen woensdagavond, 18 oktober, liep de showroom van Pure Fishing in Breda aardig vol. Pure Fishing is de groothandel achter grote hengelsportmerken als PENN, Abu Garcia, Berkley, Spiderwire en nog vele anderen.

Drukte in de showroom.

De aanleiding voor de late bezoekers aan de showroom was de bijeenkomst van deelnemers aan de PENN Challenge 2017, gehouden in mei van dit jaar in Kaapverdië. Op het programma deze avond stond het huldigen van de Nederlandse winnaars van het internationale toernooi en het EFSA Open NK Big Game voor Teams. Het Nederlands Kampioenschap Big Game vissen is een onderdeel van de PENN Challenge.

De beker voor de winnaar.

Onder het genot van een hapje en een drankje bekeken de aanwezigen de fenomenale hoeveelheid ten toon gespreide hengelsportmaterialen in afwachting van het ‘officiële gedeelte’.

Frans van Oss en Hein Hoogduin.

Toernooidirecteur Toine van Ierland pakte kort het grootse evenement in Mindelo, Kaapverdië samen. Vijftien teams, vier nationaliteiten streden om de eer in een vijfdaags vistoernooi. Het grootste big game toernooi ooit gehouden in Kaapverdië. 109 blauwe marlijnen werden langszij gebracht.

De prijs voor de grootste 'non billfish' vis.

Dat laatste, 109 marlijnen in vijf dagen met vijftien boten, is in de internationale sportvismedia wereldnieuws geworden in de dagen na het toernooi. Vooral omdat het gemiddelde gewicht van de 109 marlijnen boven de 300 lbs ligt. Geen plek op de wereld waar ooit zoveel zware vissen in zo’n korte periode zijn gevangen.

Derde plaats over all.

De grootste ‘non billfish’, een wahoo van ruim twintig kilogram, werd gevangen door Klaas Hoogduin van het team Hoogduin Brothers. Hein Hoogduin nam de prijs namens zijn broer in ontvangst.

Derde plaats NK.

Op de vierde en derde plaats in de PENN Challenge eindigde twee Chinese teams.

Tweede op dit NK en Penn Challenge: The Raymarines.

De tweede plaats in de PENN Challenge en in het NK Big Game werd opgeëist door het Team Raymarines. Patrick Lankhuizen, Mark Smulders en Harrold van Asselt.

Nederlands Kampioen en Winnaar PENN Challenge 2017 PENN Force One.

Nummer drie in het Nederlands Kampioenschap werd het team Zilt, Fred van Beusekom, Ben Vermeer en Boris Otte.

Miranda Koop overhandigt de wisseltrofee aan Bartjan Kerklaan.

Winnaar van de PENN Challenge 2017 en Nederlands kampioen Big Game Vissen voor Teams werd het team PENN Force One. Wim Huijberts, Bartjan Kerklaan en Toine van Ierland wisten elf blauwe marlijnen te vangen waarvan meer dan helft door hen zelf gehaakt werd (Switch & Bait).

Een overzicht van alle winnaars dit jaar.

Bartjan Kerklaan moest drie dagen voor aanvang van de PENN Challenge 2017 om dwingende medische redenen verstek laten gaan. Een enorme domper voor de fanatieke big game visser Bartjan en zijn teammaten. Dagelijks is er tijdens de PENN Challenge contact met Bartjan geweest en toen duidelijk werd dat het team het toernooi en het Nederlands kampioenschap op hun naam ging schrijven was het voor de maten van Bartjan als vanzelfsprekend dat Bartjan in de vreugde moest delen als ware hij er gewoon bij, daar in Mindelo!

Woensdag was de ernstig zieke Bartjan bij de prijsuitreiking en ontving hij de gouden Nederlands Kampioen-speld uit handen van de EFSA Nederland voorzitter Frans van Oss. Geëmotioneerd door het warme applaus nam Bartjan vervolgens de PENN Challenge wisseltrofee over van de winnares van de 2016 editie, Miranda Koop.

De sponsors van de PENN Challenge.

Tot slot werd de aandacht nog even gevestigd op de PENN Challenge 2018. Deze wordt gehouden op 4, 5, 6, 7 en 8 juni vanuit Puerto Aventuras, Yucatan, Mexico. De inschrijving aan dit toernooi is nog open. Voor meer informatie kijk op Facebook/The PENN Challenge of stuur een email naar aierland@xs4all.nl.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer