Spannende finale van het NK Vliegvissen 2016

Na vier voorrondes op witviswateren en forellenplassen werd op zondag 16 oktober de finale van het NK Vliegvissen vervist op de Dode Maas bij Rossum. Deze finale werd gesponsord door Handy Fish en Airflo (Elberse International).

Tekst en foto’s Rudy van Duijnhoven

Na enkele dagen met een koude noordoostenwind was de vis duidelijk naar dieper water getrokken. In het glasheldere water was het nu peuteren voor enkele kleine visjes.

Peter Elberse was de finale ingegaan met vijf punten voorsprong op Bram Zanis. Toen hij in één sessie acht visjes wist te vangen, begon Peter toch duidelijk nerveus te worden.

Twee vrouwen hadden zich weten te plaatsen voor de finale Jeannette de Jong - Adriaanse (foto) en Marry de Jong.

De visjes waren soms maar enkele pixels groot…

Toen het na enkele sessies zonder vis weer begon te lopen voor Peter, kwam er weer een glimlach op zijn gezicht: het kampioenschap kon hem nauwelijks meer ontlopen.

Het trainen op dit water wierp voor Peter Elberse en zijn trainingsmaat Marty Maas duidelijk vruchten af.

Bram Zanis wist uiteindelijk met 13 visjes op de derde plek te eindigen in de daguitslag. De prijzen werden uitgereikt door Bert Schouten van Handy Fish.

Peter Elberse haalde met een visje meer de tweede plek in de daguitslag.

Marty Maas (rechts) was met zeventien visjes de winnaar van de Handy Fish – Airflo Cup. Hier gaat hij op de foto met de sponsors van de wedstrijd Bert Schouten van Handy Fish en Peter Elberse van Elberse International – de importeur van Airflo.

De plaatsen 4 tot en met 10 in de daguitslag:

4. Bert Schmidt, 11 stuks;

5. Ton van Gelder, 10 stuks;

6. Rene Koops, 10 stuks;

7. Harry Meusen, 6 stuks;

8. Robert van ‘t Voort, 6 stuks;

9. Bas Meusen, 6 stuks;

10. Martin Hamer, 6 stuks.

Met de eerste plek in de wedstrijd wist Marty Maas ook een podiumplaats te veroveren op dit NK. Hij werd derde in de einduitslag met 20 punten. De fraaie herinneringsborden werden uitgereikt door Richard Prick van Wely.

Tweede in de einduitslag werd Bram Zanis met 15 punten. De prijsuitreiking vond plaats in Brasserie De Roskam aan de Waaldijk 2 in Hurwenen.

Met slechts 9 punten werd Peter Elberse voor de derde keer Nederlands Kampioen!

De plaatsen 4 tot en met 10 in de einduitslag van dit Nederlands Kampioenschap:

4. Ton van Gelder, 30 punten;

5. Rene Koops, 30 punten;

6. Richard van Dongen, 36 punten;

7. Bert Schmidt, 39 punten;

8. Robert van ‘t Voort, 41 punten;

9. Youri Arens, 41 punten;

10. Ger Nuijten, 43 punten.

De bekers voor de teams waren niet op tijd klaar. In plaats daarvan werden er flessen geestrijk vocht uitgedeeld. De derde plek bij de teams in 2016 was voor St. Petrus met 143 punten.

Het team van De Buzzer behaalde met 131 punten de tweede plek.

Het team van Elbi’s Angels was dit jaar niet te verslaan, met slechts 38 punten werden ze verdiend Nederlands Kampioen 2016.

Fly-Out haalde met 151 punten de vierde plek, het team van Rich Flyfishing legde met 171 punten beslag op de vijfde plek en Stedebroec werd zesde met 178 punten.

De top drie van dit Nederlands Kampioenschap nadat het Wilhelmus geklonken had.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer