Sportvissen in een uniek stukje Friesland

Maagdelijke wateren in Friesland, ze zijn er nog! Vanaf Bed & Breakfast Zazza in het Friese Raerd vaar je zo richting een privé-visgebied in de polder. Het viswater De Brekken bij Jirnsum is aan alle kanten omsloten door landerijen; wegen en boerderijen liggen slechts aan de horizon.

B&B Zazza is gelegen aan Sneeker Oudvaart, een natuurlijke waterweg, slingerend door de weilanden. De Sneeker Oudvaart dient als waterafvoer voor het hoge Drents-Friese zandplateau, dat begint ten zuiden en ten oosten van Heerenveen. Bij Jirnsum stroomt de Boorn, die hetzelfde doel heeft, naar de Waddenkust. De Moezel splitst zich af van de Boorn en heet dan vanaf Raerd de Sneeker Oudvaart.

Onze B&B is over water bereikbaar, mits de enkele vaste bruggen gepasseerd kunnen worden. Voor sloepen en kleinere kruisers is er geen enkel probleem.

Vlak voordat de Sneeker Oudvaart in het Sneekermeer stroomt, mondt de Oudvaart uit in de Grote Brekken, ver weg van alle verkeer. Wij van B&B Zazza hebben afspraken gemaakt met een aantal boeren in de omgeving om te mogen te vissen rondom hun landerijen. Er lopen geen wegen omheen, de visstekken zijn verscholen tussen de landerijen. Een prachtig uniek stuk natuur, alleen toegankelijk voor onze gasten!

In de dorpen grenzend aan de Sneeker Oudvaart is in 1984 diepriolering aangelegd. Kinderen zwemmen er sindsdien, maar de visstand is veranderd. Er zijn veel meer snoeken en veel minder brasems. Paling zit er nog ruim voldoende. De Oudvaart is ook onderdeel van de Elfstedentocht, de B&B ligt 1 km verder dan waar de schaatsers passeren! Maar dan is het nog wel donker, want het vertrekpunt Leeuwarden is immers vlakbij.


Bij terugkomst kun je lekker bij ons eten en overnachten. Warm eten staat klaar wanneer je een half uurtje voor aankomst of terugkomst belt. Ook vis desgewenst! Kosten slechts € 14,75 p.p. De ijzeren schouw (roeiboot) is bij de prijs inbegrepen.

Onze B&B is geschikt voor vijf personen. Eventueel is een zesde bed bij te plaatsen. Groepstarief vanaf twee personen: € 31 p.p. per nacht (exclusief avondeten).

Voor meer informatie ga je naar www.bbzazza.nl of bel je +31 (0)6-5314 5442.

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer