Visgids 2016 gewonnen met 33 kilo, groot succes aan de Urkervaart

De Visgidswedstrijd van 2016 is dit jaar gevist aan de Urkervaart. Een schot in de roos. Er is veel vis gevangen en de vangsten waren prima over de vissers verdeeld. Hieronder een verslag en de uitslag van de eerste tien vissers per vak.

Gedeelte van het parkoers.

Loten
De loting van de plaatsnummers is bij Camping Het Urkerbos tussen 7 en 8 uur. De meeste vissers melden zich al op tijd en het is dan ook weer een hectische start als de 84 ingeschrevenen langs komen voor hun steknummer. Van overal komen de deelnemers: Groningen, Brielle, Rosmalen, Enschede. Alle hoeken van ons land zijn zo’n beetje vertegenwoordigd. Als tegen kwart voor acht nog drie mensen moeten komen blijkt dat Bert Kluinhaar uit Zwolle één van hen is. “O, maar Bert is altijd laat”. Op dat moment komt hij binnen. “Hè, hè, eerst koffie”, aldus Bert. Dan plukt hij zijn steknummer uit de overgebleven muntjes en… In het vaste hengel parcours loot hij de kop-stek. Drinken we hier een bakkie met de potentiële vak- of misschien wel wedstrijdwinnaar? Het zou maar zo kunnen, want Bert is ook nog eens een prima visser.

Brasem in het landingsnet.

Grote schrik
Tegen half negen rijden Niko, Jelle en ik naar het water en dan word ik gebeld. Er is een deelnemer onwel geworden en de hulpdiensten zijn onderweg. Als we aan komen staan er drie ambulances en twee politievoertuigen langs het parcours. Nu blijkt dat de visser naast de betrokkene direct hulp heeft geboden toen hij in de gaten had dat er iets mis ging. De alarmcentrale is gebeld. Eén van de ambulances heeft de betreffende man naar Isala in Zwolle gebracht. Daar wordt hij op dit moment nog verpleegd.

Last van de harde wind tijdens het vissen met de vaste hengel.

Wedstrijdverloop
Ondanks deze ingrijpende gebeurtenis besluiten we de wedstrijd door te laten gaan. Het startsignaal klinkt en de korven, ballen, haken en dobbers gaan te water. Er zijn twee vakken voor de vrije hengel en één vak voor de vaste hengel. In het vrije hengel vak vissen de meesten met de feeder. Wij rijden langs het parcours en bezoeken diverse vissers in de verschillende vakken.

Ook de jeugd viste goed mee.

Vangsten
Al direct blijkt dat de Urkervaart een goeie keuze is als nieuwe stek voor onze wedstrijd. De eerste visser die we bezoeken is de deelnemer op stek nummer 21. Hij zit nog bij te komen van de schrik. Hij is de buurman van degene die daarnet naar Zwolle is gebracht en heeft de man gereanimeerd. Ondanks de schrik weet hij toch al gauw een visje te vangen. Dan verhuizen we naar Wim Stoel. Hij vist ook in het vrije hengel vak en terwijl we er zijn haakt en vangt hij al vis. Dat is ook niet de eerste. We vervolgen onze tocht en komen bij Bert Kluinhaar. Wat we al verwachtten blijkt waar. Bert zit op de kopstek en vangt leuk. Terwijl hij met Niko zit te praten moet Niko hem vertellen dat er een paling aan zijn vaste hengel hangt. Bert, die het eerst niet gelooft haalt even later een mooie aal boven water die uiteraard direct weer de Urkervaart in gaat. Maar naast de paling pakt Bert de ene na de andere mooie 'platte', aangevuld met diverse andere vissen. Uiteindelijk weet Bert zijn vak ruimschoots te winnen, zie de uitslag hieronder.

Een mooie vangst.

Behoorlijk veel wind
De vaste hengel vissers hebben enige last van de toch wel pittige wind. Dat geldt zeker voor de twee jeugdige vissers die helemaal uit Brielle zijn gekomen om deel te nemen. Ondanks dat weten ze zich goed te weren en ze vissen lekker door. Los van de wind is het vandaag prachtig weer. Droog, aardig zonnig en een lekkere temperatuur. Dit samen met de prima vangsten maakt het tot een goede wedstrijd.

(Zwaard)vis genoeg...

Uitslag, prijzentafel en conclusie
De uitslag van de eerste tien deelnemers per vak lees je hieronder. Zoals je ziet zijn de vangsten niet alleen goed, maar ook best mooi verdeeld. De meeste vissers hebben zich prima vermaakt en een leuk visje gevangen. Bij terugkomst bij Camping Het Urkerbos staat er een echt prachtige prijzentafel klaar met maar liefst drie feederhengels van elk ruim € 150,-- een vaste hengel van € 300,--, drie geldprijzen en nog veel meer. Op de verlotingstafel die nog als extra opbrengst werving voor het goede doel wordt gehouden, staan ook mooie prijzen met als klapper een zitkist van € 300,--. De sfeer zit er gelukkig goed in en we kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Volgend jaar dus weer in de Urkervaart!

 

Uitslag Visgids 2016 per vak

Vak A (vrije hengel)

1. B. den Hartog, Urk, 33.100 gram

2. C. van de Geer ,Druten, 28.810 gram

3. A. Schimmel , Kortenhoef, 16.620 gram

4. T. Van Osh, Rosmalen, 16.350 gram

5. P. Vierhout, Nunspeet, 13.140 gram

6. A. Nijhof, Brummen, 11.350 gram

7. W.J. Kuik, Zwolle, 11.230 gram

8. T. Post, Eemnes, 10.180 gram

9. R. Wijzenbroek, Zwolle, 9.450 gram

10. L. Snijder, Urk, 9.190 gram

 

Vak B (vrije hengel)

1. J. Janssen, Weesp, 18.240 gram

2. B. Mulder, Wezep, 17.560 gram

3. J. Brouwer, Borne, 16.780 gram

4. R. Pal, Heerenveen, 13.360 gram

5. B. Hoogendorp, Eerbeek, 12.600 gram

6. J. Van de Vreede, Urk, 11.980 gram

7. R. Schoonhoven, Oldebroek, 11.860 gram

8. D. Kroeze, Wezep, 10.047 gram

9. J. Hakvoort, Urk, 9.460 gram

10. R. Koekoek, Nieuw-Balinge, 6.465 gram

 

Vak C (vaste hengel)

1. B. Kluinhaar, Zwolle, 23.500 gram

2. R. Kuil, Winschoten, 18.500 gram

3. G. Koekoek, Nieuw-Balinge, 17.300 gram

4. G. Van der Meer, Surhuisterveen, 15.800 gram

5. M. Smid, Blijham, 15.050 gram

6. W. Meulman, Midwolda, 14.500 gram

7. A. Schoonhoven, Oldebroek, 12.300 gram

8. B. Poelsema, Ossenzijl, 11.800 gram

9. S. Van den Hul, ’t Harde,10.500 gram

10. L. Enzerink, Enschede, 10.000 gram
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer