Deze maand in BEET

Toon volledig archief

nieuwsbeeld

Andere artikelen

Juli 2017
20-06-17
Juni 2017
13-05-17
Mei 2017
15-04-17
April 2017
20-03-17
Maart 2017
22-02-17
Januari 2017
12-12-16
Toon volledig archief

Oktober 2016

Vanaf 15 september ligt het oktobernummer van Beet-Rovers weer in de winkel en is het magazine te bestellen VIA DE BEETSHOP. Onderstaand een greep uit wat je in deze editie kunt lezen:

MEET, GREET & FISH: BIJSPIJKERSESSIE

Beetlezer John Bijvoet is een gedreven wedstrijdvisser, maar door tijdgebrek heeft hij een keuze moeten maken. Vaste stok, of Feeder? Hij koos voor de feedervisserij waardoor hij een tijd lang de vaste stok met de nek heeft aangekeken. Toch begon het weer te kriebelen en meldde hij zich op Beet Facebook aan voor een dag vaste stokvissen met Cresta’s Arjan Klop. Arjan neemt als niet-vissend coach plaats achter de beetlezer en voorziet hem van live advies, hoe bedoel je leerzaam?

 

MEGAVANGST: BLAUWE POWER!

Een groepje vliegvissers uit Duitsland, Ierland en Nederland beleefde eind juli een ongekende visserij op blauwe haai in het zuiden van Ierland. In twee dagen tijd werden er liefst negen blauwe haaien tot circa 55 pond zwaar aan boord gebracht…

 

BARTS BELGIE: AFTER WORK PARTY

Tijdens de laatste zomeravonden levert het vlak tegen de kant vissen met zekerheid een dosis fun op als je na het werk nog even tijd hebt om een haak te water te laten. Maar het kort in de oever vissen is, zoals je in een vorig beetnummer reeds mocht lezen, ook een techniek die je in de zomermaanden het verschil tussen winst en verlies kan opleveren op commercials. Gezien op de meeste vijvers de oevers aangelegd of ondersteund zijn door grovere stenen, wordt dit in het vissersjargon ook al eens het ‘steenvissen’ genoemd.

 

MEET, GREET & FISH: DE DRESUURSLEUTEL

Normaal gesproken noemen wij een dergelijk project ‘Meet, greet & fish’, maar de spraakmakende witviscrack Herwin Kwint gaf er een eigen draai aan met ‘Meet, greet and on his seat’. Hij zou twee platformen klaar zetten, dus voor twee Beetlezers, zelf zo min mogelijk vissen en meer de rol van coach op zich nemen. Uiteraard hadden wij daar niets op aan te merken en de twee winnaars van deze actie, Ronald Brink en Roland van der Heijden al helemaal niet. Plaats van bestemming was de visvijver van Sportlandgoed Zwartemeer in de buurt van het Drentse van Emmen.

 

BEET DISCUSSIE: STRANDVISSEN ZEEBAARS

Zeebaars is één van de meest begeerde zeevissen van de Nederlandse en Belgische kustwateren. Naast op pieren en in havens, kun je zeebaars ook gewoon vanaf het strand vangen. Grote vraag: wat is de beste aanpak? We vroegen Shimano testvisser Danny Goosens en Wesdijk Hengelsport frontman Willem Willemstein om meer uitleg.

 

KARPER: HAAL ZE UIT HET RIET

Karper zoekt plekken op waar ze kunnen rusten en zich veilig voelen, ongeacht het watertype. Op groot, diep water zijn dit vaak kuilen, een talud of obstakels zoals bruggen en sluizen. Op  Kleinschaliger, ondiep water zijn rietkragen en andere waterplanten vaak de hotspots, die ieder om hun eigen aanpak vragen.

 

BEET BATTLE: NEDERLAND- BELGIE

Alle ingrediënten voor een spannende battle zijn aanwezig: een topper met de vaste stok in de vorm van Jan Verbruggen van Preston Innovations tegen een feedertopper pur sang in de gestalte van  Arnout van de Stadt. Koppel daar twee beetlezers aan die wel van wanten weten en je krijgt een heerlijke battle! Nederland-België en feeder versus vaste stok!

 

ZEEVISSEN OP ZOMERGUL

Voor mij horen de zomer, zon, korte broeken en kabeljauw bij elkaar als patat met mayonaise. Het is niet de meest voor de hand liggende periode voor de kabeljauwvisserij, maar wat betreft fun steekt dit jaargetijde er met kop en schouders bovenuit!

 

WETENSCHAP: VISSLIJM – HARNAS MET HEILZAME WERKING

Vissen hebben een slijmerige huid, die zorgt voor bescherming tegen infecties. In het slijm wemelt het van de eiwitten die bacteriën en virussen doden. Medici spitten sinds kort in de slijmlaag van verschillende vissoorten op zoek naar nieuwe middelen tegen bacterie-infecties en de behandeling van huidwonden.

 

RICHARDS KIJK OP: BEET-SENSAS-MONDIAL CUP

Je kunt wel stellen dat de ‘battle’ met enerzijds de redactie van Beet en langs de andere kant een selectie gemengde wedstrijdbeesten respectievelijk geselecteerd uit de Sensas en Mondial-F stal, na meer dan tien jaar een klassieker is geworden. Voor de Beet jongens, zich nog steeds koesterend in die ooit eens glorieuze dag, is het met name ‘flink op d’n donder krijgen’.

 

KARPER: ALTERNATIEVEN VOOR BOLLEN

Het zou me niets verbazen als 90 procent van de karpervissers met niets anders dan boilies vist. Het neigt een beetje naar een visserij met de oogkleppen op. Natuurlijk, het is een geweldig productief en selectief aas, maar toch kom ik situaties tegen waarbij ander aas nog productiever kan zijn!

 

OOK ABONNEE WORDEN?

Als Beet-Rovers abonnee bespaar je niet alleen op de winkelprijs van een magazine, maar profiteer je ook nog eens van korting in de Beetshop. Bovendien ontvang je als nieuwe abonnee een super gaaf welkomstgeschenk. Kijk hier voor de huidige aanbiedingen.

Reageer op dit artikel

Afzender:
Bericht:

Reacties op dit artikel
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer