Deze maand in BEET

Toon volledig archief

nieuwsbeeld

Andere artikelen

Juli 2017
20-06-17
Juni 2017
13-05-17
Mei 2017
15-04-17
April 2017
20-03-17
Maart 2017
22-02-17
Januari 2017
12-12-16
Oktober 2016
15-09-16
Toon volledig archief

September 2016

Vanaf 18 augustus ligt het septembernummer van Beet-Rovers weer in de winkel en is het magazine te bestellen VIA DE BEETSHOP. Onderstaand een greep uit wat je in deze editie kunt lezen:

 

KOPPELBATTLE AAN HET NOORD HOLLANDS KANAAL

“Willen jullie vissen met Jon Arthur, onder andere drie keer Engels kampioen?”, was de vraag van Drennan testvisser Maurice Prijs. “Hij is in Nederland voor het EK in Almere, en vooraf kunnen we wel een visdag inplannen. Dan vis ik ook wel mee.” Natuurlijk Maurice! Zo sociaal als de Beetredactie is namen wij niet de hengel ter hand, maar vroegen we via onze Beet Facebook wie zin had in een vriendschappelijke battle met deze twee Drennan toppers!

 

GRASKARPER MET DE BROODPLAK

De oppervlaktevisserij op graskarper is zenuwslopend. De vissen zijn op hete dagen vaak goed te spotten, maar ze zijn ook erg schuw. Dat vraagt om de doordachte aanpak van Mark Fekkes. Dat klinkt specialistisch hé? Toch hoef je voor deze visserij geen super specifiek materiaal te hebben. Je hebt maar weinig materiaal nodig voor deze visserij. Ideaal voor de warme nazomeravonden!

 

ZEEVISSEN: ZOUTE PLATTEN

Zeevissen vanaf de kant, maar dan net een tikje gevoeliger en anders dan de meeste vissers dit doen. Geen lood maar gaaskorven van het zoete water, geen strandpook, maar een feederhengel. Volgens Fabian Frens en zijn vismaten het recept om veel en ook de grootste platvissen vangen.

 

BARTS BELGIE – BEKER(INGS)DRANG

De derde reeks van de Beker van Vlaanderen zal beslecht worden op de Leuvense vaart te Wijgmaal. Net onder het bruisende stadsleven van Leuven en daar waar de Remytoren als baken boven alle andere herkenningspunten in de omgeving uitstijgt, zullen zowat 100 wedstrijdhengelaars op 7 augustus samentroepen om hun kansen op de beker gaaf te houden. Om al wat geprikkeld te raken en een idee te kunnen vormen van wat te verwachten tijdens de hoogzomerreeks van de beker, belegden we een trainingssessie met Mark Guillaume. Een tophengst die niet veel verder dan Leuven zijn renstal vindt bij hengelautoriteit Arca en die na twee tweede plaatsen in het totaalklassement meer ambieert.

 

INTERVIEW MET WK LEGENDE BOB NUDD

Top-5 lijstjes maken, altijd leuk. Wanneer we er één zouden maken van ‘de beste wedstrijdvissers aller tijden’ dan mag Bob Nudd zeker niet ontbreken. Hij viste maar liefst 24 jaar op topniveau in het nationale Engelse team en was nagenoeg ongenaakbaar in de jaren ’90. In dit door Engeland overheersend decennium der wedstrijdvisserij mocht hij maar liefst vier keer (1990, 1991, 1994, 1999) plaatsnemen op het hoogste schavot voor de individuele wereldtitel.

 

MEGAVANGST – KARPERPRIKKELS

Na het voorvoeren kan het twee kanten op met de visserij; of de karpers liggen hongerig op meer te wachten, ofwel hebben ze hun buiken rond gevreten en ben je iets te scheutig geweest. Deze sessie zat alles mee en was het eerste aan de orde. Alles klopte, het werd een karpersessie om nooit meer te vergeten met een spectaculair slotakkoord!

 

IN DE SCHUUR BIJ… TIMOTHY VUITS

Visspullen nemen bij ons een belangrijke plek in bij de inboedel. Niet alleen is het ons gereedschap voor het vangen van veel en grote vis, tegelijkertijd een gekoesterde verzameling ‘wanna haves’ die met trots van stal wordt gehaald. Voor ons redactie een interessante invalshoek. Ietwat out of the blind kozen we Timothy Vuits uit om een bezoek te brengen met ook de intentie om daar eens wat spontane visverhalen bij los te weken.

 

ZEEVISSEN: DOBBEREN OP NACHTBAARZEN

Een avondje vissen op zeebaars met Willem Willemstein en Pim Troost van Hengelsport Wesdijk. Locatie is de Stenen Glooiing ofwel Slag Maasmond op de Maasvlakte. Een brute stek in alle opzichten: de ingang naar een van werelds grootste havens met een af- en aanvaren van flatgebouwen van schepen zo groot. Stroming van links naar rechts en weer terug, spekgladde gigantische stenen en zeebaars van formaat klein tot xxl. Materiaal

 

COMMERCIAL TECHNIEKEN: PELLET WAGGLER, BOMB & KANTVISSEN

Steeds meer vissers weten de weg naar de zogenaamde ‘commercials’ te vinden; plasjes en vijvers met vaak veel kleine karpertjes en andere grote witvissen. Hier kun je volop actie krijgen en bovendien is er voor elk wat wils; op dit soort wateren ben je namelijk niet gebonden aan 1 techniek. Robert de Groot laat zijn 3 favoriete technieken zien.

 

ZEEBAARS DO & DONT’S

Ik weet het nog precies, mijn allereerste zeebaars! Vanaf het strand van Terschelling werd mijn hengel ineens uit de steun getrokken, gevangen met dikke steekzagers. Dat was wel effe wat anders dan die stompende gullen! Direct was ik verkocht, zeebaars zou mijn vissoort worden!

 

WETENSCHAP: TARPON – ZILVEREN KEIZERS

De vis van 1 op 7… Tarpon! Klopt die stelling wel, heb je echt 7 aanbeten nodig om één tarpon te kunnen landen? En hoe oud worden die beesten eigenlijk, hoe planten ze zich voort, wat is het grootste verschil tussen mannetjes en vrouwtjes? Vragen, vragen en nog eens vragen.  wetenschapper Antonio Varcasia heeft zich in de materie verdiept en kent deze vissen inmiddels door en door.

 

KARPER: STIJVE ONDERLIJNEN

Onderlijnen behoren bij karpervissers steevast tot één van de meest besproken onderwerpen. Alleen over de haak zijn al vele pagina’s gevuld. Trek je het iets breder dan reist de vraag: ga je voor soepel, stijf of een van de varianten die van beide iets hebben?

 

OOK ABONNEE WORDEN?

Als Beet-Rovers abonnee bespaar je niet alleen op de winkelprijs van een magazine, maar profiteer je ook nog eens van korting in de Beetshop. Bovendien ontvang je als nieuwe abonnee een super gaaf welkomstgeschenk. Kijk hier voor de huidige aanbiedingen.


Reageer op dit artikel

Afzender:
Bericht:

Reacties op dit artikel

Putman Harry Kuurne Belg - Oct 12 2016 21:29:17 -
Lengte voedraal is 185 Cm
pieterjespers - Oct 15 2016 07:01:03 -
Lengte Foedraal in beet nr 11 2016 185 cmCopyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer