Deze maand in BEET

Toon volledig archief

nieuwsbeeld

Andere artikelen

Januari 2018
12-12-17
Juli 2017
20-06-17
Juni 2017
13-05-17
Mei 2017
15-04-17
Toon volledig archief

April 2017

Vanaf donderdag 23 maart ligt het aprilnummer van Beet-Rovers weer in de winkel en is het magazine te bestellen VIA DE BEETSHOP. Onderstaand een greep uit wat je in deze editie kunt lezen:

 

WETENSCHAP: DODELIJKE AFVALRACE – HORROR IN DE RIVIEREN

Waterkrachtcentrales leveren misschien ‘groene’ stroom maar ze zijn ook schadelijk voor trekvis als paling en zalm. Onderzoek laat zien dat stuwen met waterkracht een grote kans op sterfte levert en niet alleen doordat turbines vis in stukken hakken. Nieuwe plannen voor waterkrachtcentrales moeten snel in de prullenbak, vinden sportvisorganisaties. Want als tijdens de reis stroomafwaarts zoveel vis sterft, is alle moeite voor schoner water en verbeterde migratie voor niets geweest.

 

BEET EXPERIMENT: ZOEKEN EN VISSEN MET DE DEEPER

Deeper, een visvinder die je zo aan je hengel kunt knopen en op je telefoon kunt aflezen. Het lijkt te mooi om waar te zijn. Hoe nuttig is dat in de praktijk? Reggy Bruinsma van Martin SB en Piet Vogel Rigsolutions gebruikt het apparaat geregeld in zijn visserij en beweert er zelfs meer vissen door te vangen. Reden om een dagje over zijn schouders mee te gluren!

 

MEGAVANGST: BLANKVOORN MADNESS OP DE EBRO

Tijdens een familievakantie in Frankrijk, heeft Herwin Kwint met Fransman Vincent Hurtes een dag afgesproken om eens samen op de rivier De Lot te vissen. Vincent en Herwin trekken hun feederhengels krom op talrijke barbelen en kopvoorns uit de rivier de Lot en vertellen elkaar verhalen in het zuiverste Latijn. Vincent fluistert Herwin echter een verhaal toe dat gaat over grote voorns die hij gevangen heeft op de Spaanse rivier de Ebro. Het verhaal van Vincent over de grote voorns is er eentje die in Herwin’ zijn onstuimige brein blijft hangen…

 

OP HET THUISWATER VAN…

Beetlezer Koen Segers heeft letterlijk staan dansen van opwinding toen hij via Facebook las dat niemand minder dan Jan Verbruggen van Preston Innovations naar zijn thuiswater zou komen. Samen met Jan gaat Koen de spreekwoordelijke puntjes op de ï van zijn visserij zetten, langs de oevers van een van de vele visputten in Dendermonde (tussen Gent en Antwerpen). Zijn hoofdvraag: hoe houd ik de vis vast op mijn stek?

 

PRET OP HET NOORDZEEKANAAL

Het Noordzeekanaal is een van de meest allround wateren van Nederland met allerlei mogelijkheden voor zoetwater- en zoutwatervissers. Een gerenommeerd snoekbaarswateren en in de zomer een van de beste tongstekken van ons land. In de winter kun je er eveneens prima terecht, ook als doorgewinterde zeevisser. Van de vangsten kun je nog versteld staan. Je kunt tot in Amsterdam ‘zeevissen’!

 

KARPER: ZIGVISSEN IN HET VROEGE VOORJAAR

Wie het meest uit zijn voorjaar wil halen doet er goed aan de visserij met zig rigs eens een kans te geven. Vaak wordt ten onrechte gedacht dat karpers altijd maar in de buurt van de bodem rondscharrelen. Niets is minder waar! Zeker nu, in het vroege voorjaar hangen karpers vaak liever rond op half water. En daar kun je ze perfect met zig rigs belagen.

 

BARTS BELGIE: KASTEELKARPERS

Maartse buien, aprilse grillen, ze komen wanneer ze willen. Dat het weer bij een reportage niet altijd meevalt is niet meer dan een natte vaststelling. Ondanks de vele raadpleegbare voorspellers, gebeurt het wel eens zijn dat je visdag in het water valt. Nu ja, wat maakt een nat pak uit als je er een hoop visplezier voor in de plek kan krijgen? Koen Vandermolen van Arca deert het alvast niet. Hij nam ons op een grijze dag mee naar de vijver van visclub ’t Kasteeltje in Overijse om er daar de Method tegen de vaste stok in te zetten.

 

AVONTUUR: AMERIKAANSE ZWAARGEWICHTEN

Meermaals ben ik in Florida geweest en altijd was er ruimte voor een of meerdere dagen vissen. Echter, nog nooit heb ik de Florida Keys bevist. Nu is het hoog tijd om daar verandering in te brengen!

 

ALAN SCOTTHORNE: MODERN BRASEMVISSEN

Precisie is misschien wel het allerbelangrijkst bij het vissen met een feedermontage. Keer op keer je montage op dezelfde stek laten landen om zo de vissen op dat ene plekje bezig te houden. Op die manier kun je het maximale uit je stek halen en wedstrijden op je naam schrijven. Alan is heer en meester in de feedervisserij en gelukkig niet te beroerd om nuttige informatie te delen!

 

ZEEVISSEN MET MARC: VLUCHTELING OP DE PIER

Gheath Alzaibak (35) is gevlucht uit Syrië. Zijn huis in Damascus bestaat niet meer. Met zijn gezin is hij een jaar geleden in IJmuiden terecht gekomen om het ‘gewone’ leven weer op te pakken. Voor Gheath betekent dit onder andere dat hij op de fiets moet stappen om toe te geven aan zijn grote passie, zeevissen! Onze zeevisspecialist en reporter Marc Borst ging met Gheath op pad.

 

ZEELTVISSEN MET PVA-STICKS

Zeelt is een echte voorjaarsvis. Met name het vroege voorjaar is op veel wateren voor wat betreft aantallen vangen de beste periode van het jaar. Een van de beste methodes is een minimalistische maar toch attractieve aanpak met pva-sticks.

 

OOK ABONNEE WORDEN?

Als Beet-Rovers abonnee bespaar je niet alleen op de winkelprijs van een magazine, maar profiteer je ook nog eens van korting in de Beetshop. Bovendien ontvang je als nieuwe abonnee een super gaaf welkomstgeschenk. Kijk hier voor de huidige aanbiedingen.

Reageer op dit artikel

Afzender:
Bericht:

Reacties op dit artikel
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer