Deze maand in BEET

Toon volledig archief

nieuwsbeeld

Andere artikelen

Mei 2017
15-04-17
April 2017
20-03-17
Maart 2017
22-02-17
Januari 2017
12-12-16
Oktober 2016
15-09-16
Juli 2016
06-07-16
Toon volledig archief

Augustus 2016

Vanaf 21 juli ligt het augustusnummer van Beet-Rovers weer in de winkel en is het magazine te bestellen VIA DE BEETSHOP. Onderstaand een greep uit wat je in deze editie kunt lezen:

 

ONDERWATERBEELDEN - METHOD MET EEN TWIST

Met de Waterwolf onderwatercamera’s kun je super leerzame beelden maken, dat heb je al eerder in Beet kunnen zien. Reden genoeg om weer met deze camera’s op pad te gaan, maar wat zouden we volgens jullie moeten filmen? Beet Facebook bracht de uitkomst met een heuse stemronde. Geepvissen en pennen op karper kregen genoeg support, maar haalden het niet bij het methodvissen, dat veruit de meeste stemmen kreeg. Redacteuren Stef Jansens en Mark Pijnappels gingen de uitdaging aan.

 

DISCUSSIE KARPER: OPPERVLAKTE VISSEN

Het haakaas drijft tussen wat leliebladeren, van onder het lelieblad zie je twee roze rubberen lippen en een log lichaam verschijnen. De roze lippen bewegen zich langzaam maar zeker naar je haakaas… Even geduld nog! Kan het nóg spannender? Dacht het niet! Fox pro-staffer Mark Noorman en Piet Vogel Rigsolutions’ Boudewijn Margadant sparren over de oppervlaktevisserij en dat levert interessante bevindingen op!

 

DE RONDE BLEEK - FISH WELNESS RESORT

Onder de rook van Eindhoven, verscholen in de bossen, ligt een paradijsje. Twee grote vijvers omzoomd door kreken, met een visbestand om van te smullen. Wie zich als visser een weekendje wil vermaken moet De Ronde Bleek hoog op zijn lijstje zetten! Van blackbass tot whipers, (sinds kort) karpervissen ‘commercial style’, of toch liever statisch op die echte zwaargewichten? Het kan hier allemaal! En dan hebben we het forellenmeer nog niet eens genoemd…

 

BARTS BELGIE - BOTERHAMMEN IN HET PARK

Behalve dat hij verantwoordelijk is voor de witvisafdeling van hengelsportwinkel de Mega Fish in Antwerpen, is Nicky Gorrebeek vooral een begenadigd witvisser. Eentje met gevoel voor nostalgie. Zo ging hij maar wat graag met de ‘good old’ broodvlok aan de slag in het Bouckenborghpark in Merksem om een leuk netje vis te vangen. Op het ondiepe beleefde Nicky een enorm succesvolle dag en ik was getuige…

 

MEGAVANGST YELLOWCHEEK

We schrijven juli 2015 als ik samen met Martin Korner spreek over een chinees genaamd ‘Gong Lei’. Hij vangt in een aantal internet filmpjes indrukwekkende vissen die bij ons allebei zijn opgevallen door hun relatieve onbekendheid, gave looks en de werkelijk fabuleuze dril die ze weggeven. Het gaat hier om yellowcheek carp (Elopichthys bambusa), de vis ziet eruit als een enorme turbo roofblei en moet te vangen zijn op kunstaas.

 

ZEEVISSEN – 5 OPTIES VOOR GEEP

Zilveren sprinters, mini marlijnen, niet voor niets heeft geep bijnamen die refereren naar snelheid en spektakel. De visserij op geep is dat dan ook; snel en spectaculair. Niet veel mensen weten hoe veelzijdig je op geep kunt vissen. Vaak wordt er alleen gedacht aan de dobber met daaronder een natuurlijk stukje aas. Tijd om daar eens verandering in te brengen!

 

WETENSCHAP: DE PALINGSOAP – AFLEVERING ZOVEEL

Onlangs buitelden beroepsvissers, sportvissers en natuurbeschermers over elkaar heen. Aanleiding was onderzoek waaruit blijkt dat sportvissers soms paling meenemen, terwijl dit verboden is. Het geruzie rond de paling keert regelmatig terug, omdat belangenorganisaties verschillend denken over wat de beste manier is om de paling te beschermen. Daarom tien vragen met de belangrijkste wetenswaardigheden!

 

KRUISBESTUIVING: ROOFVISICOON OP DE WITVISTOUR

Bertus Rozemeijer had nog nooit met een method feeder gevist. En Maurice Keulen en snoekvissen, dat was er ook nog nooit van gekomen. Reden genoeg om deze twee vissers samen te brengen: één dag snoeken en één dag methodfeederen. Wat gebeurt er wanneer een witvisser en een roofvisser wisselen van discipline? Juist ja, dan krijg je twee erg leuke, leerzame visdagen waarbij voor beiden een nieuwe wereld open gaat.

 

ZEEVISSEN: ZOMERGULLEN

Wrakvissen op de Noordzee in de beginnende zomer biedt nog steeds goede kansen op een mooie klus dikke gullen. Ook is er goede kans op zomergasten zoals rode poon en makreel. Wij stapten aan boord op de Wahoo vanuit de Marina-haven in IJmuiden.

 

WOONWIJKVISSEN – BACK TO BASIC

Ook al heb je misschien wel op de mooiste plekken van deze aardbol gevist, toch blijft het vissen dicht bij huis een heerlijk tijdverdrijf. Gemakkelijke sessies met eenvoudig materiaal en slechts beperkte vistijd kunnen heel veel visplezier opleveren. Pieter Beelen geeft in dit artikel een aantal handige tips.

 

VIS EHBO – INTERVIEW

Steeds meer karpervissers worden zich bewust van de mogelijke risico’s die het vissen met zich meebrengt. Niet alleen voor de leefomgeving van de vissen, maar vooral voor de vissen zelf. Gelukkig staat het welzijn van deze vissen steeds meer centraal. Maar wat kun je nu allemaal doen ten behoeve van de gezondheid van een karper tijdens en na de vangst?

 

OOK ABONNEE WORDEN?

Als Beet-Rovers abonnee bespaar je niet alleen op de winkelprijs van een magazine, maar profiteer je ook nog eens van korting in de Beetshop. Bovendien ontvang je als nieuwe abonnee een super gaaf welkomstgeschenk. Kijk hier voor de huidige aanbiedingen.

Reageer op dit artikel

Afzender:
Bericht:

Reacties op dit artikel
Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer