Deze maand in BEET

Toon volledig archief

nieuwsbeeld

Andere artikelen

Juli 2017
20-06-17
Juni 2017
13-05-17
Mei 2017
15-04-17
April 2017
20-03-17
Maart 2017
22-02-17
Januari 2017
12-12-16
Toon volledig archief

November 2016

Vanaf 13 oktober ligt het novembernummer van Beet-Rovers weer in de winkel en is het magazine te bestellen VIA DE BEETSHOP. Onderstaand een greep uit wat je in deze editie kunt lezen:

Wat ziet een vis?

Water doet rare dingen met het zonlicht. Het dimt het licht en filtert sommige kleuren weg, waardoor op een paar meter diepte alles blauwgroen oogt. Vissen hebben zich aangepast aan die omstandigheden. Ze kunnen vooral de kleuren zien die in hun natuurlijke omgeving veel voorkomen. Sommige diepzeevissen zien alleen blauw licht, andere soorten ook groen, rood en ultraviolet.

Bart’s België: Campinggeweld

De ‘darse’ (vrij vertaald: zijarm) te Vilvoorde is een gekende stek bij de meeste hengelaars met de nodige jaarringen op de hengelhandgrepen. Deze strook water, die in directe verbinding staat met het kanaal Brussel-Schelde, staat al van vorige eeuw bekend als een plek voor gegarandeerd visplezier onder de schaduw van de 2 grijzige, rokende koeltorens van de lokale elektriciteitscentrale. Vandaag geen stoom meer uit de koeltorens en ook geen warm koelwater meer. Toch is dit een nog druk gesolliciteerde plek voor vissers, want op het ‘warm water’ is het nog steeds goed vissen. In deze zijarm van 1 van de grotere Belgische kanalen, vinden de vissen luwte, voedsel en paaiplek.

Tropisch Scharrenbal

Een gratis dagje bootvissen tijdens een van de warmste dagen van het jaar en dan ook nog in een scharrenbal belanden, wie wil dat niet? Vier Beetlezers waren de gelukkigen, middels een eenvoudige klik op Facebook wonnen zij een vistrip met de Freedom van Kees Koper. Het werd een super dag, waar maar liefst zes verschillende soorten vis aan boord kwamen.

Barbeel met de monkeymix

Hij was door het dolle heen, Glenn Veekeman. Via Facebook las hij dat hij degene was die mee mocht barbeelvissen op de Gelderse IJssel met Korum en Sonubait testvisser Tim Janssen. Missie van de dag: de eerste barbeel voor Glen vangen.

Reddingsboei Berkel

Stel, je pakt het witvissen na veel visloze jaren weer op. Dan kom je erachter dat er veel dingen zijn veranderd, qua materiaal maar ook wat betreft de visstand. Toen Beetlezer Gert Boschker weer met de vaste hengel aan het water zat, bleef het bij turen naar een roerloze dobber. Paul Keizers van Hennie Kruidenier Hengelsport ging samen met Gert naar de Berkel om hier verandering in te brengen!

Grand Slam in Belize

Maar weinig mensen hebben gehoord van Belize, een klein in Midden-Amerika gelegen land, ingeklemd tussen Mexico en Guatemala. Maar liefst 5 % van het oppervlak bestaat uit ‘flats’. Het jachtterrein voor een grand slam: tarpon, bonefish en snook.

Karpervissen met een beperking

In theorie kan natuurlijk iedereen vissen. Of je nu arm, rijk, slim, dom of gehandicapt bent: vissen is een sport voor iedereen! Toch zijn er wel factoren aan te wijzen die vissen moeilijker, of juist makkelijker maken. Je zichtvermogen is bijvoorbeeld vrij cruciaal tijdens het vissen, toch? Kurt de Keersmaekers bewijst het tegendeel. Ondanks zijn visuele handicap krijgt hij het toch voor elkaar om op regelmatige basis karper te vangen!

Tongen in het donker

Tongen in het donker, het had de titel van een slechte Nederlandstalige B-film kunnen zijn, maar dat is het niet. Het is de Beet-missie van vandaag; vang minimaal een tong op de Noordpier te IJmuiden. Samen met John Beun en Dennis Cornielje, toppers van het Nipro zeevisteam moet dat wel lukken, toch?!

De broodtactiek

Brood en blankvoorn is een gouden combinatie. Brood is wellicht het meest toegankelijke, simpelste stukje aas wat tegelijkertijd een enorme instant respons kent. Alan Scotthorne heeft de broodvisserij voor kanalen geperfectioneerd, zoals fanatieke Beetlezers inmiddels van hem gewend zijn, dat deed hij op een wijze zoals alleen Alan dat kan.

Tarwekorrels

Je hebt van die aassoorten die onterecht in de vergetelheid raken, één daarvan is de tarwekorrel. Tarwe is enorm veelzijdig; je kunt er zowel mee voeren en het als haakaas gebruiken, de korrel is het gehele jaar inzetbaar en bij nagenoeg alle vissoorten gaat tarwe erin als zoete koek.

Meet, Piet & Fish

Op de Facebookpagina van Beet de vraag: “Wie wil er een spoedcursus karpervissen van niemand minder dan Piet Vogel?” Uit alle reacties werd die van Corwin Stam uitgekozen. Zijn zoon, Stijn, is fanatiek begonnen met vissen en kan vast het nodige opsteken van Piet. Stijn komt overigens niet alleen, hij neemt zijn vaste vismaatje James mee. Die twee gaan het nodige leren vandaag!

OOK ABONNEE WORDEN?

Als Beet-Rovers abonnee bespaar je niet alleen op de winkelprijs van een magazine, maar profiteer je ook nog eens van korting in de Beetshop. Bovendien ontvang je als nieuwe abonnee een super gaaf welkomstgeschenk. Kijk hier voor de huidige aanbiedingen.


Reageer op dit artikel

Afzender:
Bericht:

Reacties op dit artikel

wim crooijmans - Oct 24 2016 09:39:11 -
tweedelig wimcrooijmans1@hotmail.comCopyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer