De Beet - Matrix - Marcel van den Eynde Demodag

VERSLAG DEMODAG IN NEDERLAND

Zaterdag 16 mei vond op de Karpervijvers ‘De Biesbosch de eerste Beet-Matrix-Van Den Eynde demodag van dit kalenderjaar plaats. Teamleden van Matrix en Van Den Eynde verzorgden demonstraties met de feederhengel, vaste hengel en pellet waggler. Kennisoverdracht stond centraal. De meeste bezoekers konden namelijk op de viskist van de specialisten klimmen en onder hun begeleiding een visje vangen.

In de grote tent geeft wereldkampioen zoetwatervissen Arjan Klop uitleg over de producten en materialen van Matrix. Het Matrix-systeem waarbij je gemakkelijk (dus zonder de schaar in de montage te hoeven zetten) kunt overschakelen van een method feeder naar een pellet feeder of gaaskorf, oogt nog altijd veel bewondering.

Onder assistentie van Bert Demulder aan licht materiaal karpertjes vangen. Bert gebruikte afgelopen zaterdag een 2,40 meter lange werphengel uit de Carpmaster serie. Deze lichtste variant uit deze serie is geschikt voor korte afstanden en de lichtste method en pellet feeder korfjes. Een soepele hengel die ook op kleine vissen flink buigt. Kortom, een hengel met maximaal drilplezier.

De In-Line Pellet Feeder van Matrix gevuld met geweekte pellets van Marcel Van Den Eynde vonden onder water gretig aftrek.

Wat hebben die karpertjes op de visvijvers van De Biesbosch een kracht!

... een mooi spiegelkarpertje was de boosdoener aan de andere kant van de lijn.

Anja Groot gaf demonstraties met de vaste hengel. Ook hier mochten bezoekers op de kist van de visser plaats nemen. Ook zij benadrukte het belang van precies vissen.

Jan van Schendel had de nieuwste producten van Van Den Eynde meegenomen. Er kwamen opvallend veel vragen over wat de juiste bevochtiging van het lokvoer is. Zeker bij het methodvissen is het euvel dat het voer te snel (dus tijdens het werpen) of niet (teveel kleefracht) van de korf loskomt. Jan had de nodige tips hoe hier mee om te gaan.

Lucien de Rade wijst de weg naar zijn stek voor een bezoeker die op zijn viskist zit. Nauwkeurig voeren en vissen vindt Lucien erg belangrijk. Hij kreeg veel vragen, onder andere over elastiek in de vaste hengel en het gebruik van de kleine toss pots.

Aan de hand van de tips van Lucien weet deze deelnemer een klein spiegelkarpertje te vangen. Dan ben je het slechte weer snel vergeten!

Zo jong en dal al zo'n beresterke schubkarper vangen. Dan is je dag natuurlijk helemaal goed.

Vers van de pers: het eerste prototype van de Matrix Pellet Waggler . Zoals we van Matrix gewend zijn is het geen doorsnee product. Deze dobber is op meerdere manier te 'customizen'. Wat natuurlijk opvalt is het 'korfje' op de dobber welke beplakt met pellets een langzame afgifte van voer geeft. Het korfje kun je van de pellet waggler demonteren waardoor de dobber dus met of zonder 'voerkorfje' te vissen is.

Het korfje verwijder je door aan de onderkant van de waggler de bevestiging er af te draaien. Met extra ringetjes kun je de dobber uitpeilen en ook de 'sinking pellet waggler techniek' toepassen.

Eigenaars en beheerders van visvijvers De Biesbosch, gebroeders de Keizer, in de gezellige en warmgestookte kantine.

Volgens de geruchten zwemt er één steur op vijver 1. Wat is dan de kans dat je uitgerekend die vis haakt met de vaste hengel? Haken is één, vangen is twee! Gelukkig heb je aan Lucien de Rade dan een goede assistent.

Met het materiaal en aas van Anja Groot deze mooie zeelt vangen.

Vissen in je eentje is leuk, maar met z'n allen de vangst delen is nog veel leuker!

 

VERSLAG DEMODAG IN BELGIE

Afgelopen zaterdag 27 juni vond op het complex van De Sportvisser te Sint-Katelijne-Waver voor de tweede keer de Beet - Matrix - M. Van Den Eynde Demodag plaats. Het werd een leuke dag, mede door het heerlijke weer en de goede vangsten! Menig bezoeker kon op de viskist van de pro-staffers plaatsnemen en onder hun begeleiding een visje vangen. Een fotoverslag:

In de tent alle nieuwe producten van het Marcel Van Den Enyde. Er was veel interesse in de mini match boilies.

Vaak dien je het voer aan de situatie aan te passen. Bij deze kant-en-klare voertjes is duidelijk een verschil in kleur en grofheid van het voer te zien.

Uitleg over voerkorven en montages.

Breng een groep vissers bij elkaar en er ontstaat altijd wel een discusie over de beste aanpak, methode en materiaal!

Natuurlijk zelf ook even met de vaste hengel op brasem vissen.

De brasem aasde als een gek op de voerstek van mais en pellets. Het lijkt wel regen, maar dit is toch echt een bubbelbad van azende vis!

Dan kan een aanbeet natuurlijk niet lang uitblijven en jawel: een brasem is de klos!

Wederom vis van de brasemvijver, ditmaal gevangen op de methodfeeder.

De Engelse specialist Les Thompson schudde weer een heel scala aan tips en trucs uit zijn mouw. Hier geeft hij uitleg over zijn pellet-bereidingswijze. De avond voor de visdag weekt hij de pellets in een gelatine-oplossing (de poedervariant), waardoor deze nog steviger op de haak/in de baitband blijven zitten!

Toen de zon goed tevoorschijn kwam werden de vissen ook hoog in het water actief. Kristof Verbeeck pakte de nieuwe Matrix Wagglers erbij en toonde hoe leuk en effectief het 'pellet waggler vissen' is! 

Een gaaf, hoog schubje van de karpervijver, gevangen met de method feeder.

Naar het schijnt hang de mierzoete geur van deze M. Van Den Eynde liquid nog steeds in de neus van deze heer rond.

Samen met toppers hun materiaal en opstelling bekijken.

De nieuwe karperwagglers beschikken over een vernuftig systeem zoals we dat van Matrix gewend zijn. De dobber kun je uit elkaar halen en de losse onderdelen kun je op meerdere manieren opbouwen. Deze waggler is kort, met een voerspiraal en een dikke, bolle antenne voor maximaal kabaal (dat trekt die nieuwsgierige karpers aan) en goede waarneembaarheid.

En of het de waggler werkt! Les Thompson met een mooi schubje.

De vijvers van De Sportvisser liggen er momenteel prachtig bij, een oase van groen rust en natuurlijk veel vis!

Van al dat luisteren, praten en vissen krijg je natuurlijk trek. In de kantine ben je dan op het juiste adres!

De befaamde stoofvlees met friet. het is hier goed toeven!

Even bijkomen op het terras voor het clubgebouw.

Natuurlijk hoort bij stoofvlees en friet een bijpassend drankje.

Hangen! Zo te zien gaat het hier om een beste brasem...

...jawel hoor! Een dikke brasem op de method.

Ga je met de waggler aan de slag? Het is dan heel belangrijk om continu kleine hoeveelheden pellets te voeren. Na 10 seconden nog geen aanbeet? Dan opnieuw binnen halen en werpen. Kortom, een actieve visserij!

Na enkele aanwijzingen drilt deze snelle leerlinge als een volwaardige visser deze spiegelkarper het net in.
Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer