Utrechts hengelsportspektakel voor de jeugd!

De Hengelsport- en Botenbeurs, die plaatsvindt in de Utrechtse Jaarbeurs op 30 en 31 oktober en 1 november 2015 heeft opnieuw veel te bieden voor de jeugdige visser. Tijdens deze veertiende editie, de vierde in de Jaarbeurs, zijn er voor hen veel speciale acties en prijzen.


Het begint al bij de ingang. Op elk van de drie dagen ligt een bon te wachten voor de eerste 350 jeugdige bezoekers waarmee een gratis Mitchell telescoophengel en een gratis pak lokvoer van Berlok is af te halen.


 

STEKKIE JEUGDPARCOUS

Sportvisserij Nederland organiseert in samenwerking met de KSN (karpervissers), VNV (vliegvissers) en SNB (snoekvissers), Raven Hengelsport, AUHV, HSV Groot Rotterdam, Paddy Hengelsport en Hertog Hengelsport het Stekkie Jeugdparcours. Het parcours leidt de jeugd over de 20.000 m² grote Hengelsportbeurs langs verschillende standhouders en staat bol van activiteiten.

Elke standhouder organiseert een speciale activiteit voor de jeugd om kennis te maken met alle onderdelen van de sportvisserij. Zo kun je bijvoorbeeld onderlijnen maken voor het vissen op snoek, karper of witvis, je uitleven op de visdrilmachine en natuurlijk persoonlijk kennismaken met Ed en Marco van Vis TV.

Deelname aan het Stekkie Jeugdparcours is gratis en geschikt voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Bij de entree van de Hengelsportbeurs ontvang je een deelnamekaart. Deze kaart laat je aftekenen bij elke activiteit die je doet. Tegen inlevering van een volledig afgetekende kaart krijg je bij de stand van Sportvisserij Nederland als bonus een goed gevulde tas met leuke sportvismaterialen. De VNV pakt dit jaar flink uit met een grote stand (150 m²) en zal voor de jeugd uitgebreid aandacht besteden aan het leren binden van kunstvliegen.

 

HINDERNISBAAN

Een ander parcours dat de kinderen al werpend of vissend kunnen afleggen, is de fraaie hindernisbaan van Hengelsportvereniging Groot Rotterdam. Hier kunnen zij hun vaardigheid tonen of ervaring opdoen. Deze baan is genaamd Casting Combat en is door leden van GR ontwikkeld en gemaakt.

Een andere stand om zeker even te gaan kijken, is die van River2sea. Deze gerenommeerde speler in de roofvismarkt zal hun nieuwste kunstaas demonstreren in een grote waterbak (zeven bij twee meter!). Immers, in het water kun je de actie van je kunstaas het best beoordelen! Ook Westin demonstreert op de beurs hun kunstaas in een waterbak.

 

VELE WINACTIES OP FACEBOOK!

Er worden op de beursvloer veel prijzen uitgedeeld tijdens publieksacties; willekeurige bezoekers (ook de kids) kunnen goodiebags uitgereikt krijgen. Om nog niet te spreken over de diverse Facebookacties vóór de beurs. Zorg dat je de Facebookpagina’s van de Hengelsport- en Visbotenbeurs en Carpsquare van een ‘like’ voorziet, want iedereen kan zomaar in de prijzen vallen. En dan gaat het om duizenden euro’s aan prijzengeld! Wie de beurs bezoekt, doet er goed aan de entree- en parkeerkaarten online mét korting aan te schaffen. Dat scheelt bovendien lang wachten bij de entree.

CARPSQUARE


Carpsquare is wederom een grote publiekstreffer voor de karpervissers en karpergerelateerde stands van bedrijven en organisaties. Karperliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen met onder meer voerbootdemonstraties in een heuse vijver. Ook voor de jeugd boeiend en leerzaam!

Bij de KSN (De Karper Sportvisserij Nederland) op Carpsquare kunnen de kinderen leren over de karper en de karpervisserij zoals onderlijnen maken en boilies bereiden. Jong en oud kan op Carpsquare bovendien lezingen van de karpercracks bezoeken, die alle beursdagen aanwezig zijn om iedereen van informatie en advies te voorzien. Dit jaar met lezingen van Michiel Pilaar, Pieter van de Werfhorst, Marco Kraal, John Caeyers en Alben Zantinge. Maar ook voor de roofvissers en voor andere hengeldisciplines zijn er elders op de beurs boeiende lezingen.

STREETFISHING

Streetfishing wordt steeds populairder onder de jeugd. Streetfishing Nederland, nu met de nieuwe hoofdsponsor Next Level Fishing met Crazy Fish, staat met een speciale stand om alles uit te leggen over streetfishing.


Wil je er zelf mee beginnen, vraag dan hier eens met welke hengels je dit het beste kunt doen en welke technieken en kunstaasjes het beste werken. Met gericht materiaal en de juiste vistechniek kun je op deze manier goed roofvis vangen.

De jeugd en de karpervissers komen dus volledig aan hun trekken in Utrecht. Maar uiteraard worden al die andere sportvissers ook in de watten gelegd met acties, demonstraties en informatievoorziening. Dit jaar komen er weer meer standhouders uit binnen- en buitenland dan ooit naar Utrecht. Verspreid over het Carpsquare en de rest van het Jaarbeursoppervlak van 20.000 m² kan iedereen deze zeer grote verzameling stands van winkeliers, groothandels, reisbureaus en organisaties komen bekijken. Ook de Botenbeurs is dit jaar weer ruim gevuld. Je vindt er de mooiste visboten, buitenboordmotoren en fishfinders en je kunt misschien een prachtige deal maken voor die ene droomboot!

Kinderen tot en met 12 jaar krijgen gratis entree op de beurs, onder een begeleiding van een volwassene. Zet dus de data van de beurs in je agenda en laat familie en kinderen zeker niet thuis!

 

Hengelsport- en Botenbeurs 2015

Waar: Jaarbeurs Utrecht

Wanneer: vrijdag 30 oktober t/m zondag 1 november 2015

Openingstijden: dagelijks 10:00 -17:00 uur

Entree: € 10,- p.p. in de online voorverkoop (excl. € 0,50 transactiekosten). En een parkeerkaart kunt u online bestellen voor 8,00. Entreekaarten kosten € 13,- p.p. aan de kassa. Online tickets hier bestellen. Gratis toegang voor kinderen tot en met 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.

 

Belangrijke websites:

www.hengelsportbeurzen.nl

www.carpsquare.nl

 

Belangrijke Facebookpagina’s:

Hengelsport- en Botenbeurs

Carpsquare

 

Bekijk hier de sfeerimpressie van de Hengelsport- en Botenbeurs editie 2013:

https://www.youtube.com/watch?v=OO9FvqPtUAA

Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer