Karper Rovers Magazine Wetenschap in Beeld Historia Duiken Hart voor Dieren Ros Bloemen & Planten Tuinontwerp Fresh Landidee Mama


Een historische 15 april 2014

Jaarlijks maken we enkele vistripjes naar Engeland om de nodige belevenissen te kunnen ervaren gelinkt aan het schrijven van artikelen en om info door te spelen aan alle reservoirvissers. Van 14 tot 16 april bevisten Bruno Chermanne (hoofdredacteur van Le Pêcheur Belge) en ondergetekende Chew en Blagdon. Deze laatste is het oudste ‘man made’ reservoir ter wereld waar voor het eerst met vliegvissen is begonnen, we schrijven 1904. Chew was het strijdtoneel voor het WK in 2000 (http://www.bristolwater.co.uk/wp/wp-content/uploads/2013/04/Buzzer-2014.pdf).

Door Guido Vinck

Echo’s deden de ronde dat het super vissen was op deze twee reservoirs want het was volop ‘buzzertime’ mede door de zachte winter. Maandag 14 april was de heenreisdag dus konden we op Chew maar vanaf 14.30 tot 18.30 uur aan de slag. Mits de nodige juiste informatie stuurden we de boot precies langs de hotspots van het 600 hectare grote reservoir.

Een Midgetip vliegenlijn met twee zwarte Buzzers en twee bruine Daiwl Bachs op een 22 voet lange leader brachten 19 vissen in het net. Een dag later kregen we gezelschap van John Horsey en Tony Donnely, beide visgidsen op Chew en vele malen geselecteerd voor de Engelse ploeg.

15 April zal de geschiedenis ingaan als een historische dag voor Chew qua vangsten van vier hengelaars. Begonnen om 11 uur stopten we om 17.30 uur en dan stond de teller op ongeveer 120 vissen, ongeveer want het was nauwelijks bij te houden.

Het was de hele dag door een ‘buzzermania’, miljoenen muggenlarven wilden de wijde wereld in op weg naar de open hemel. Dit is voor reservoirforellen één van de hoogtepunten van het jaar en dat hebben we geweten.

Door de zachte winter was het voedselaanbod zo immens groot dat het water kookte van insecten en hongerige forellen. Sinds begin maart was er geen visuitzetting op Chew en Blagdon meer gebeurd dus waren het of overwinterde forellen of forellen die er al een vrij lange periode rondzwommen die we een geprikte lip konden bezorgen.

Het was gewoon te gek, een acht-, een vijf- en meer dan vijftien vierponders, enkele prachtige bruine forellen tussendoor, zelfs voor de visgidsen was dit nog noot voorgekomen. Persoonlijk was mijn arm twee centimeter langer geworden door pakweg een halve dag drillen, maar dat zal wel aan de ouderdom liggen zeker?

Een dag later waren Bruno en ik zei de gek op Blagdon reservoir en in zes uur vissen wisten we toch 20 regenbogen in het net te brengen, opnieuw aan Buzzers en Diawl Bachs.

Je hebt van die dagen met een gouden randje, wel dit was zo’n moment.

De foto’s zijn een collage van de historische 15 april 2014.Inloggen

E-mail adres:
Wachtwoord:
Klik hier om je in te schrijven


Nederland België

Copyright © Vipmedia 2010   -   Privacy statement   -   Disclaimer