De Amerikaanse YouTuber die zich ‘That Boat Guy’ noemt, heeft af en toe een leuk project om te volgen. Zo kocht hij een 25 pk Yamaha buitenboordmotor uit 2010 die voor 150 dollar te koop stond. Op zich een perfecte motor. De vraag was natuurlijk: wat was ermee gebeurd dat deze motor voor die weggeefprijs te koop stond? En de tweede vraag: kon de motor weer opgeknapt worden om er mee te gaan varen?

Alles van de F25 wordt goed nagekeken…

 

Vastloper?

Op het eerste gezicht zag de tweecilinder motor er niet slecht uit, integendeel. Hier en daar ontbraken wat boutjes, maar dat kon verholpen worden. Wellicht was men vergeten de olie bij te vullen met een vastloper tot gevolg, of de motor was in het water gevallen of verwaarloosd. Dus eerst maar de kap eraf en eens kijken of het vliegwiel wilde draaien; dan de twee bougies eruit en binnen in de cilinder koekeloeren. De inhoud van de bovenste cilinder zag er niet gezond uit. Met wat dunne olie erin kwamen de zuigers weer iets op gang. Stap voor stap controleert That Boat Guy de bb-motor op alle belangrijke punten en krijgt de opknapper beetje bij beetje weer aan het lopen…

 

Een leuk opknapproject voor 150 dollar…

 

Leerzaam!

Het mooie van deze video is dat je het binnenste van de bb-motor goed te zien krijgt en uitleg krijgt bij elke handeling. Erg leerzaam om zelf ook wat onderhoud te kunnen plegen en de motor op hoofdpunten goed te leren kennen!

Klik hieronder om de video te bekijken.