Vol trots presenteerde Shimano begin dit jaar haar gloednieuwe witvis concept: Shimano Aero – Het nieuwste wedstrijd en witvis merk van Shimano, voor witvissers door witvissers.

Na geruime tijd achter de schermen testen, verbeteren en perfectioneren zijn de hengels inmiddels verkrijgbaar bij de Shimano dealers.  Naast het paradepaard de Aero X7 hengelserie voor de veeleisende wedstrijdvisser en tevens in het middensegment de Aero X5 hengels zijn er ook Aero lijnen beschikbaar. Denk aan de Aero Slick Silk voor het knopen van je tuigen en onderlijnen, Aero Float (de naamt zegt het al) molenlijn voor de pelletwaggler en matchvisserij en tevens een Aero Fluoro carbon, dat door het zinkend vermogen de ideale lijn is geleken voor het knopen van leaders, tuigen voor het vissen in kraakhelder water of de jigger (Fluorocarbon is bijvoorbeeld wat stijver en directer) en natuurlijk feederonderlijnen.

De eerste reacties zijn zeer lovend en daar zijn we dan ook zeer blij mee. Op dit moment zitten we achter de schermen niet stil natuurlijk…Deze producten zijn slechts het begin.

De Aero hengels:

De AERO X7 hengel serie bestaat uit 6 feederhengels vanaf een 9ft (2.74m) Finesse Feeder tot aan een 13ft (3.96m) Distance Power feeder.

De Aero X7 hengels nemen het op tegen de beste hengels in de markt ondanks een dunstiger prijskaartje. Alle technische specificates bij elkaar pgetelt maken de X7 hengels tot iets speciaals.

Denka an de hoogwaardige high modulus low resin carbon blanks, de mogelijkheid om het handdel te verlengen voor extra werpvermogen op de langere modellen en spliced topdelen (in plaats van standaard carrier deel in combinatie met losse topjes) voor een naadloze integratie. De geleideogen op de langere modellen zijn gekozen om de optimale werpeigenschappen te garanderen en bij de lichtere modellen is gekozen voor extreem lichte maar sterke duurzame ogen om met de ultieme finesse te kunnen vissen. De oogstrelende subtiele cosmetics maken het geheel tot slot helemaal af.

SPECS:

 • Extreem lichtgewicht, sterke en ultra reactieve high modulus XT200 + HPC + NANO blanks
 • Fuji Alconite KR anti-tangle geleideogen met ultra lichte frames op de 9’ en de 10’ft Precision Feeder
 • Kigan 3D Zirconia geleideogen op de 11’, 12’ en 13’ft modellen
 • Fuji VSS molenhouder, geïntegreerd in de hoogwaardige kurken greep
 • Alle modellen worden geleverd met 3 speciaal voor de hengel gebouwde spliced topdelen (dus geen standaard carrierdeel met lossetopjes) om de perfecte actie te creëren
 • Distance Feeder modellen worden geleverd met screwin extension grip om de lengte van het handdeel aan te passen aan de omstandigheden
 • Hoogwaardige kurken greep met EVA grip

Modellen:

Finesse Feeder 9ft (2.74m) – inclusief 0.25oz / 0.75oz / 1.0oz toppen

Precision Feeder 10ft (3.05m) – inclusief 0.5oz / 1.0oz / 1.25oz toppen

Precision Feeder 11ft (3.35m) – inclusief 0.75oz / 1.0oz / 1.5oz toppen

Distance Feeder 12ft (3.66m) – inclusief 1.5oz / 2.0oz / 2.5oz toppen

Distance Feeder 13ft (3.96m) – inclusief 2.0oz / 2.5oz / 3.0oz toppen

Distance Power Feeder 13ft (3.96m) – inclusief 3.0oz / 4.0oz / 5.0oz toppen

 

AERO X5 SERIE

De AERO X5 hengelserie bestaat uit 6 feederhengels vanaf een 9/11ft (2.74-3.35m) multi lengte Precision Feeder  tot aan een 14ft (4.27m) Distance Heavy Power feeder. Daarnaast zijn er 2 pellet waggler hengels en 2 matchhengels (Float) voor de dobbervisserij.

De Aero X5 hengelserie in het midden-hoog segment hebben een extreme goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn volgens de prostaffers die deze hengels testen de allerbeste hengels die Shimano ooit heeft uitgebracht in deze prijsklasse. Ook qua uiterlijk springen de X5 hengels in het oog en is een kleine link de bekende blauwe Shimano kleur terug te vinden in de vorm van subtiele wikkelingen op de blank. Ook qua technische specificaties mogen de X5 hengels er zijn en zullen ze in de smaak vallen van veeleisende hedendaagse witvissers. Een slanke blank, hoogwaardige anti-tangle geleide ogen voor optimale werpeigenschappen en hoogwaardige molenhouder plus kurken greep met EVA afwerking op kritische punten maken het geheel af.

De lichtere modellen zijn wat zachter om zo licht mogelijk te vissen en iedere vis te verzilveren en Distance feeders bezitten naast een zachte drilactie genoeg power om een korf richting horizon te verplaatsen.

SPECS

 • Lichtgewicht, reactieve en sterke XT60 + HPC + NANO blanks
  • Range bevat modellen voor iedere visserij; van methodfeedervissen op kleine vijvers tot aan dobbervissen met de match en zwaardere feedertechnieken op afstand of grote rivieren
  • Super lichtgewicht Seaguide XOG anti-tangle geleideogen
  • SHIMANO DPS molenhouder
  • Alle feeder modellen worden geleverd met 3 onderling uitwisselbare feedertoppen
  • Hoogwaardige kurken greep met EVA grip
  • Precision Feeder en Float hengels bezitten single leg intermediate geleideogen voor gewichtsbesparing, Distance Feeder hengels bezitten grotere double leg geleideogen voor duurzaamheid en extra goede werpeigenschappen voor het ruigere werk.

Modellen:

Precision Feeder 10ft (3.05m) – inclusief 0.5oz / 0.75oz / 1.0oz toppen

Precision Multi Feeder 9-11ft (2.74-3.35m) – inclusief 0.5oz / 0.75oz / 1.5oz toppen

Distance Feeder 12ft (3.66m) – inclusief 1.5oz / 2.0oz / 2.5oz toppen

Distance Feeder 13ft (3.96m) – inclusief 1.5oz / 2.0oz / 3.0oz toppen

Distance Power Feeder 13ft (3.96m) – inclusief 3.0oz / 4.0oz / 5.0oz toppen

Distance Heavy Power Feeder 13ft (3.96m) – inclusief 3.0oz / 4.0oz / 5.0oz toppen

Distance Heavy Power Feeder 14ft (4.27m) – inclusief 3.0oz / 4.0oz / 5.0oz toppen

Pellet Waggler 10ft (3.05m) 2-delig

Pellet Waggler 11ft (3.35m) 2-delig

Float Match 13ft (3.96m) traditioneel 3-delig

Float Match 14ft (4.27m) traditioneel 3-delig

Inmiddels zijn alle dealers weer open en kan je daarnaast bij de meeste ook je hengelsport materiaal bestellen (online of via de winkel) als je een bezoek aan de winkel nog niet ziet zitten.  Support je lokale Shimano dealer – vooral in moeilijke tijden!

Om er zeker van te zijn dat je niks mist van de nieuwste Shimano witvis producten:

Volg Shimano op Facebook @Shimano-Fishing Benelux en Instagram account @shimano_aero.

#Aero

#Precisiontowin

#FishShimano

#Supportyourlocaldealer