Stefan Seuß is als meervalvisser een van de meest bekende recordjagers als het om de grote ‘cats’ gaat. De Duitse Black-Cat prostaffer weet niet alleen de tweemetergrens te passeren bij zijn vangsten, maar ook de bijbehorende gewichten zijn indrukwekkend. En af en toe komt hij ook iets opmerkelijks tegen…

Ook nog wel een dingetje om zo’n beest aan boord te krijgen… 

 

Buigen of barsten

Zoals een van de laatste vistrips die Stephan maakt. De meervalvisser opereert vooral als gids in het buitenland en had bij aanvang van de visdag al een goed ‘dikke vis gevoel’ toen hij met vrienden op pad ging. En dat kwam ook uit, want na een eerste meerval beet er een gigant aan die een spannend gevecht opleverde waarbij het materiaal op buigen of barsten stond.

Aalscholver-restanten…

 

Calorierijk

Toen de vis uiteindelijk moegestreden was, kwam hij met vereende krachten aan boord. Bij het onthaken zat de laatste maaltijd van de meerval nog achterin de keel, in de vorm van een…aalscholver! Of de vis hiermee een calorierijke voedselbron had gevonden, is niet ondenkbaar, want het beest tikte bij weging de 100 kilo aan. Goeiedag!

Klik hieronder om het filmpje te bekijken.