De volgens Mercury ‘krachtigste, meest innovatieve en meest geavanceerde’ buitenboordmotor uit de geschiedenis van Mercury heeft onlangs voet gezet op Europese bodem. Om welke het gaat? De imposante V12-cilinder 600 pk Verado…

 Cannes kreeg afgelopen weekend de Europese primeur van de 12V Verado…

De Mercury Verado 7.6L V12 is niet zomaar een buitenboordmotor. Het is een bezienswaardigheid op zich. Vandaar dat Mercury deze motor ook tentoonstelt op de komende Europese beurzen. De V12 is ’s werelds eerste V12 buitenboordmotor. Hij werd in februari 2021 gelanceerd.

 

Bestuurbaar onderwaterhuis

Dit is de eerste buitenboordmotor met een automatische transmissie met twee versnellingen Zij optimaliseert het motortoerental naargelang de werkbelasting, waardoor krachtig kan worden geaccelereerd en zeer efficiënt op kruissnelheid kan worden gevaren. Het eerste bestuurbare onderwaterhuis op een buitenboordmotor draait los van de motor onder water, terwijl het motorblok in een ruimtebesparende vaste positie blijft staan.

Het onderwaterhuis draait los van de motor onder water.

De 7.6L V12 600pk Verado zal te zien zijn op vele bootshows in Europa, zoals afgelopen weekend op het Cannes Yachting Festival , op Salone Nautico Internazionale (16-21 september), Southampton Boat Show (10-19 september) en Salón náutico in Barcelona van 12 tot 17 oktober.

De Mercury Marine V12 600 pk Verado buitenboordmotor is vanaf deze zomer verkrijgbaar op de zogenaamde ‘EMEA’ markten. Voor meer informatie: klik hier.

Klik hieronder voor een filmpje van deze V12.