De Dassault spinmolen is een werpmolen op zichzelf. Het agressieve uiterlijk is een weerspiegeling van zijn prestaties enerzijds, terwijl het uiterlijk anderzijds ook als luxe en aerodynamisch omschreven kan worden. De direct opvallende en fraai vormgegeven BBR-rotor optimaliseert de balans en kracht om een soepele en snelle rotatie te waarborgen. Het interne mechanisme is voorzien van een speciale anti-corrosiebehandeling, waardoor de verwoestende werking van zout buiten de deur blijft.

 

De Dassault: wolf in schaapskleren…

Overige kenmerken van de Dassault zijn de 7 RVS kogellagers + 1 naaldlager en het one-way clutch antiretoursysteem waardoor de terugslag nihil is. Het S-curve opspoelsmechanisme waarborgt het mooie en gelijkmatige opspoelen van de lijn en het molenhuis is voorzien van een aluminium frame met carbon body cover dat uit drie delen bestaat.

Wanneer je de spoel van de Dassault afhaalt zie je de robuuste RVS hoofdas. Het binnenwerk zorgt ervoor dat het draaien aan de aluminium slinger bijzonder soepel gaat. Uiteraard zijn de Dassaults voorzien van een slipsysteem dat zeer nauwkeurig in te stellen is.

 

Opgewassen tegen het brute werk op zowel zoet als zout.

Naast de reguliere Dassault-serie die verkrijgbaar is in de maten 1.000, 2.000, 3.000 en 4.000, kun je in het voorjaar van 2017 de Dessault XR-serie in de schappen verwachten. Deze speciale, zwaardere uitvoering zal te verkrijgen zijn in de maten 5.000 en 6.000. Beide hebben het carbon slipsysteem waardoor ze een slipkracht van maar liefst 12,5 kilo hebben. Dijken van molens die met zekerheid opgewassen zijn tegen het brute werk op zowel zoet als zout.

Meer weten over de Dassaults? Klik hier voor meer informatie.