Spike is de nieuwe, ultieme concept range van Abu Garcia voor elke baars- en snoekbaarsvisser. De producten zijn ontwikkeld door roofvissers van naam en faam uit geheel Europa, met als enige doel om de roofvissers in de verschillende landen te voorzien van het beste materiaal voor het vissen op baars en snoekbaars, welke techniek ze hiervoor ook willen gebruiken.

De naam Spike refereert naar de iconische rugvin met stekels van beide roofvissoorten. Met de Spike range focust Abu Garcia zich op het middensegment en op de top van de roofvismarkt in Europa. Inmiddels bestaat het assortiment uit de Spike X en Spike Pro hengelseries plus een aantal Spike landingsnetten. Dit assortiment zal in de komende jaren nog verder uitgebreid worden.

De Spike Pro hengels zijn super licht, super gevoelig, ze hebben een snelle actie, je kunt direct reageren op elke aanbeet en ze zijn met top componenten afgewerkt. Op de high modulus blanks met nano technologie zijn, bijvoorbeeld, lichtgewicht anti-tangle Fuji SiC K(L) geleideogen, een Fuji reelhouder en een topkwaliteit kurken handgreep geplaatst. Elke hengel heeft een unieke actie, gebaseerd op de techniek, het type kunstaas en het werpgewicht waarvoor het bedoeld is. De range omvat op dit moment dertien modellen.

De kwalificaties voor de Spike X hengels komen grotendeels hiermee overeen, alleen zijn op de blanks lichtgewicht, anti-tangle SeaGuide XOG geleideogen, een Abu Garcia reelhouder en een handgreep van EVA van hoge dichtheid geplaatst. Deze range omvat op dit moment negentien modellen. In het Spike pakket vind je verder op dit moment drie verschillende modellen landingsnetten, waaronder een waadnet voor het vissen uit de bellyboot, uit de kajak of voor het wadend vissen.