Mercury Marine gaat het de nieuwe klanten voor haar buitenboordmotoren vanaf 175 pk eenvoudiger en aangenamer maken door met onmiddellijke ingang de exclusieve Active Trim voorziening als standaardtechnologie in het motorpakket op te nemen.

Vanaf 175 pk…

 

Motortrim

Dit is niet de eerste toevoeging aan de standaard uitrusting bij de bb-motoren, want Mercury voegde vorig jaar ook al Vessel View Mobile aan bij buitenboordmotoren vanaf 80 pk. Active Trim is een op snelheid gebaseerd automatisch motortrimsysteem met een geïntegreerd gps van Mercury Marine. Dit intuïtieve en handsfree systeem past de motortrim voortdurend aan op basis van de snelheidsveranderingen van de boot om de prestaties, het brandstofverbruik en het bedieningsgemak te verbeteren.

 

Automatisch

Het systeem reageert met precisie op manoeuvres van de boot en biedt een betere algehele bedieningservaring. Wanneer de boot versnelt, trimt Active Trim de motor automatisch uit; wanneer de boot vertraagt (bv. bij het nemen van een bocht) zal de motor in-trimmen. Dit alles op basis van het geïntegreerde en gepatenteerde gps bedieningssysteem, dat de motor trimt aan de hand van snelheid en toerental van de motor.

 

Besparing

Active Trim levert brandstofbesparingen op van 14 tot 54% ten opzichte van motoren die volledig met de hand worden getrimd, terwijl ook de prestaties en de duurzaamheid van de motor worden verbeterd.

Klik hier voor meer informatie over Active Trim of VesselView Mobile.