Welsh vliegenlijnenfabrikant Airflo is al jaren top en zeker als je aan de slag gaat met hun nieuwste sinktip vliegenlijnen voor reservoir. 

Washingline en straight line vissen met nimfen/buzzers zijn twee technieken die de laatste jaren furore hebben gemaakt in het reservoirwereldje. Airflo heeft een unieke serie Super Dri Mini Tips op de markt gebracht waarmee je heel secuur je vliegen zowel in de waterspiegel kunt aanbieden als enkele meters diep.

Stillwater Airflo Super Dri Mini Tips, een mond vol voor innoverende vliegenlijnen.

De tips zijn er in drie lengtes – 3’, 6’ en 12’ (lees 0,90, 1,80 en 3,60 meter) waarvan de 6’ en 12’ in een slow en fast versie in de lijnklasse #6 tot 8. De kortste versie heeft een medium zinkende tip, is verkrijgbaar in de lijnklasse #5 tot 9 en wordt het meest gebruikt bij het ‘buzzeren’ met drie of vier vliegen.

Gareth Jones, het brein achter de Airflo vliegenlijnen aan de slag met de Mini Tips.

Super Dri staat voor de rest van de vliegenlijn en deze drijft, zoals de benaming al laat vermoeden, als een kurk. De lijnen hebben een power core kern, lees slechts 6% rek voor directe beetregistratie, zijn soepel, hebben weinig of geen geheugen, herkenbaar door hun verschillende kleuren en hebben een lengte van 32 meters. De laatste maanden hebben deze lijnen het wedstrijdwereldje veroverd en mogen meer dan normaal innoverend genoemd worden. Voor meer info www.tof-flyfishing.com en www.elbi.nl.

Guido Vinck