Albatros Hengelsport kent zoals bekend een lange geschiedenis in ons land. In 1927 maakte Nelis Vogel in Amsterdam van zijn hobby zijn beroep en startte een winkel met hengelsportartikelen. Vandaag de dag is Albatros nog altijd een toonaangevende groothandel, die vanuit een nieuwe vestiging in Naarden de winkels bevoorraadt. In het merkenaanbod kent Albatros nog enkele ‘Oldies but Goldies’ die ook in 2021 nog uitstekend voor de dag komen.

Ondex en Maxima…meer dan 100 jaar ervaring bijeen!

 

 

Veltic

Om er een paar te noemen: de kunstaasjes van Ondex en Veltic bestaan ook al tientallen jaren en kennen binnen het kunstaas- en roofviswereldje nog altijd een flinke populariteit, met name de onverzwaarde Ondex spinners, die in vele uitvoeringen, maten en kleuren worden verkocht in de winkels. Maar ook Veltic timmert al lang aan de weg. Dit merk leverde tal van verzwaarde spinners die op dieper water en stromend water kwaliteit leveren en uniek zijn vanwege hun ‘paperclip’ sluiting waarmee je de dreggen kunt vervangen. Maar ook onverzwaarde-  en tandem-uitvoeringen levert het merk.

  Ook Veltic is er in verzwaarde en onverzwaarde uitvoeringen… 

 

Het merkenaanbod…

 

Maxima

Er is nóg een merk dat inmiddels ook al een halve eeuw meedraait: Maxima. Deze Duitse fabrikant begon in 1920 in Markneukirchen een onderneming en bouwde in de vroege jaren 50 in Geretsried een nieuwe fabriek voor de productie van monofilament lijnen. Deze vestiging in Beieren stelde hoge eisen aan haar lijnen en krijgt al gauw een goede naam, mede door de opleving van de hengelsport in de jaren 60.

 

 

Traditie en kwaliteit

Maxima is ook vandaag de dag nog altijd lijnenfabrikant en heeft inmiddels haar aanbod uitgebreid met een grote verscheidenheid aan vislijnen. Het bedrijf levert in liefst 70 landen haar producten, waaronder een flink deel in de USA waar Maxima USA in Hillsboro, Oregon de licentie heeft om de lijnen te distribueren. In ons land levert Albatros Hengelsport nog altijd deze gewaardeerde lijnen, die net als de groothandel zelf waarde hecht aan kwaliteit en traditie!

Klik hier voor meer info.