Als sportvisser altijd goed op weg vanuit Glenview Guesthouse.

Sportvissers dromen van meren, rivieren en beekjes in het groene Ierland. Stekken waar je werkelijk alleen kunt zijn in de natuur. Bijna overal zijn de oevers goed toegankelijk of zijn er prachtige voorzieningen aangebracht zoals vissteigers, speciaal aangelegde parkeerplaatsen zodat je dicht bij het viswater kunt komen en nieuw is de Acres Lake floating boardwalk, een sensatie om te wandelen over het water.

Teresa Kennedy van Glenview House kent alle stekken en wijst de sportvisser de juiste weg. Populair zijn de prachtige heldere meertjes waar je enorme zeelten mag verwachten en vaak in grote aantallen. Je voelt je hier echt een koning te rijk te midden van de overweldigende natuur en rust. Op andere kleine wateren kun je enorm goed op snoek vissen met de bellybo0t. Hier kunnen vaak geen bootjes komen dus ben je in alle opzichten alleen met de snoek.

Volop stekken voor de witvisser in de directe omgeving.

Volop stekken voor de witvisser in de directe omgeving.

Het Garadice Lake, met beroemde stekken zoals Deeps, Connolly’s en Church zijn ideaal voor de witvissers met de vaste hengel, maar zeker met de feederhengel. De weg rondom deze stekken op het schiereiland, Deeps en Church, is geheel vernieuwd en bij sector Deeps zijn ruime parkeerplaatsen achter de stekken gemaakt.

Vanuit Glenview Guesthouse is de sector Connolly’s in tien minuten te bereiken. Vraag even aan Teresa welk weggetje je moet hebben. Eenmaal op de stek aangekomen mag je bij droge condities het hek openen en met de auto de heuvel afrijden. Hek altijd sluiten. Je komt dan op een van de mooiste stekken van Garadice Lake. Ook vliegvissers met de bellyboot kunnen vanaf deze oever vissen op snoek en bruine forel.

Geschiedenis en de moderne tijd gaan hier hand in hand.

Geschiedenis en de moderne tijd gaan hier hand in hand.

Natuurlijk kun je in de gezellige pubs van Ballinamore een heerlijk biertje drinken. Ga zeker even bij Terry langs in de Shott’s Heritage Bar en bij Fred Walsh van het Commercial hotel. Schuin tegenover het hotel zit de winkel van Gabriel Owens, hij verkoopt ook hengelmateriaal, deze winkel moet je gezien hebben! Gabriel weet trouwens de laatste vangsten uit de omgeving, dus altijd slim om even naar binnen te wippen.

Glenview Guesthouse
Adres: Aughoo, Ballinamore, Co. Leitrim, Ierland
Telefoon: +353 71 964 4157
Website: www.glenview-house.com
Email: glenviewguesthouse@gmail.com