De nieuwe, moderne Eager FD en RD werpmolens van Arca beschikken over een zwart molenhuis uit grafiet en zes roestvrijstalen kogellagers. Een multifunctionele molen voor veel disciplines in meerdere maten, met naar keuze de slip voorop of achterop de molen.

Metalen lijnclip

De Eager RD werpmolens (met slipinstelling achterop het molenhuis) zijn beschikbaar in de modellen 1000, 2000 en 3000, met een lijncapaciteit die oploopt van 125 meter 15/00 tot 140 meter 18/00. De Eager FD serie (met de slip voorop) heeft naast deze uitvoeringen, ook een extra model 4000 met een spoelcapaciteit van 120 meter 20/00. De overbrenging ligt voor alle modellen op 1:5,1. De geventileerde, aluminium spoel beschikt over een metalen lijnclip, handig als je hem voor het (method)feederen wil gebruiken. De versterkte beugel beschikt over een extra grote lijnrol.

Slip voorop…

 

Laag gewicht

Door de uitgebalanceerde rotor ben je verzekerd van een soepele, gelijkmatige loop. De aluminium slinger draagt bij aan een laag gewicht, terwijl de soft rubber slingerknop het gebruikerscomfort verhoogt. Een molen die tegen een stootje kan en gewoon goed doet wat ervan verwacht wordt, tegen een zeer acceptabele prijs. Adviesprijzen 40 tot 50 euro. Meer info: klik hier.

 

Slip achterop…