Een artikelenreeks over bijzondere banen in het AD laat veel bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker. In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Het afgelopen weekend stond het beroep ‘visgids’ in de schijnwerper en werd Johan Struwe uit Tiel geïnterviewd.

Wat doet een visgids?  Nou, vissen bijvoorbeeld!

 

Fanatiek

Johan (48) is professioneel visgids in de Biesbosch en Veluwerandmeren. Hij vist al vanaf zijn vierde jaar fanatiek en dat fanatieke is altijd gebleven, ondanks andere bezigheden en ook tijdens studie of relaties. Johan in het AF: “Ik ben zelfs zo fanatiek dat ik twee keer ben ontslagen, omdat ik stiekem aan het vissen was. Tijdens mijn laatste baan had ik een verkoopfunctie en ervoer ik zoveel stress dat ik besloot om voor mezelf te beginnen. Ik zag dat hobbygidsen regelmatig volzaten, dus ik zag hier wel markt in. En dat gaat al vijf jaar hartstikke goed.’’

Meer lezen? Klik hier of op het logo om naar het artikel te gaan.