De natuur ontwaakt weer en de temperaturen stijgen. Ook de watertemperaturen gaan nu omhoog dankzij de laatste mooie dagen. Een van de vissoorten die dan weer goed te vangen is, is de barbeel. Op rivieren als de IJssel en de Waal kun je deze prachtige vis met een feederhengel vangen en van dichtbij bewonderen. Iets voor de bucketlist?

Tim Janssen en Peter Urscheler gingen er even voor zitten…

 

Geen geheimen

Voor de specialisten kent de barbeel geen geheimen en daarom is het goed om de kunst af te kijken bij Korum prostaffers zoals Tim Janssen. Met zijn vismaat Peter Urscheler vulde hij de voerkorf met Sonubaits Spicy Meaty mix en 4 mm pellets en ging er eens goed voor zitten. Het resultaat was behoorlijk goed zo vroeg in het jaar.

Een merk met veel barbeel-ervaring…

Klik op het plaatje om de 2021 catalogus te bekijken.

 

Ervaring

Ook eens zo’n mooie Barbus barbus in je handen houden? Bij het Engelse merk Korum hebben ze een enorme ervaring opgebouwd met deze vissoort. Voor het vissen met flinke voerkorven is een heavy feederhengel op zijn plaats met een stevige (vrijloop)werpmolen. Een hengelsteun om de hengels hoog af te steunen verdient daarnaast aanbeveling om zoveel mogelijk stromingsdruk op de lijn te vermijden. Voor de beste barbeelmaterialen blader je het beste even door de nieuwe Korum 2021 catalogus. Dan zie je meteen wat je nog mist in je barbeel set-up. Succes!

 

De River (Compact) Pod kun je mooi hoog afsteunen.