Hoe we Beet – Rovers april in het kort omschrijven? Avontuur, megavangsten, stekinfo, voorjaarstips, visles van de beste witvisser ooit en ga zo maar door! Kortom, met Beet-Rovers april schotelen we je weer een gevarieerd magazine voor. Benieuwd wat je precies kunt verwachten. Lees dan verder!

 

Witvis: de lange opslag met legende Scotthorne

Vissen met de vaste hengel op volle lengte en een lange opslag; het is één van de favoriete technieken van vijfvoudig wereldkampioen Alan Scotthorne. Snelheid is het sleutel­woord, want met deze techniek kun je zonder af te steken snel vissen.

Beet - Rovers april

Tips van de grootmeester zelf!

 

Megabaarzen: ongekende megavangst door Nick Landman

Vroeg in de ochtend stap ik in de reeds volgeladen auto, het is fris buiten. Volgens het weerbericht van gisteravond belooft het een mooie zonnige dag met weinig wind te gaan worden, een betere weersvoorspelling kan ik mij als fervent baars visser niet wensen. Halverwege de rit geniet ik van een vers gezette bak koffie en luister ik ontspannen naar de radio. Langzaam begint de adrenaline door mijn aderen te gieren, vandaag kon weleens een hele goede dag gaan worden!

Beet - Rovers april

Niet normaal wat een bakken van baarzen Nick en zijn maat vangen.

 

Wetenschap: het onzichtbare gebit

Het belangrijkste onder­deel van een vissengebit zit goed verstopt en is daardoor tamelijk onbe­kend. Achterin de kop, ter hoogte van de kieuwen hebben de meeste vissen kaken met tanden, die kunnen grijpen, pletten, snijden en vermalen. De variatie in tandvormen is enorm en bepaalt vaak welk voer een vissoort het beste kan verwerken, van zachte algen tot harde waterslakken.

Beet - Rovers april

Wederom een schitterend artikel van onze vaste wetenschapsjournalist Arno van ‘t Hoog!

 

LEES OOK  Beet-Rovers februari 2018

Karper: een sessie met vallen en opstaan

Voor velen geldt de beurs Carp Zwolle als start van het seizoen. Nieuwe producten bekijken, veel vissers spreken en natuurlijk plannen smeden! Olivier Even, eigenaar van een aantal bekende betaalwaren in Noord-Frankrijk, vertelde vol lof over zijn nieuwe project: Friendslake. “Kom eens vissen op mijn nieuwe water” waren zijn woorden. Dat laat Cyriel Ramlakhhan zich geen twee keer zeggen en in mei trok hij samen met zijn pa richting Frankrijk.

Beet - Rovers april

Wat is er gaver om dezelfde passie samen met je pa te kunnen delen?!

 

Barts België: witvishotspot in Lokeren

In hoogzomer is de stad Lokeren de gastheer voor een 10 dagen durend muzikaal stadsfestival waar iedere dag zo’n 15000 liefhebbers terecht kunnen voor de ge­luidsgolven van een tiental artiesten. De omgekeerde wereld in vergelijking met de koudere wintermaanden, waar er op de steigers ter hoogte van de Durmelaan ieder weekend zo’n 10-tal vissers samenhokken voor een festival aan verzamelde witvis. Ruw geschat zullen er dat iets meer dan 15000 zijn.

Beet - Rovers april

Inclusief uitgebreide stekinfo van het Lokerse water.

 

Zeevissen in de Europoort

Martijn Dekkers: Qua natuurpracht, stilte en rust zou je misschien geneigd zijn om de Europoort voorbij te rijden, want dat ga je hier nauwelijks vinden. Maar toch kan ik je aan­raden om hier wel een keer op de rem te trappen en een lijntje nat te maken. De industriële achtergrond en permanente lucht van ruwe olie heeft ook zijn charme en dan vergeet ik je bijna te vertellen dat het de moord sterft van vis!

Beet - Rovers april

Mooi of lelijke omgeving? Er zwemt in ieder geval genoeg vis.

 

LEES OOK  November 2017

Blooperstory: Spaanse ‘supersessie’

Spanje, de snoek was op zijn zachtst uitgedrukt niet mijn eerste associatie met het Iberisch eiland. Sportvis-gerelateerd gingen mijn gedachten meteen naar de meervallen en karpers op de rivier de Ebro aan de voet van de Pyreneeën. Ik ging voorbij aan de talloze prachtige stuwmeren die zijn aangelegd door wijlen dictator Franco. Met name in de provincie Extremadura onder de hoofdstad Madrid. Gigantische kunstmatig aangelegde wateren met een adembenemend bestand aan black bass, de fameuze Iberische barbeelsoorten en jawel… snoek. Aantallen die in Scandinavië niet misstaan inclusief vissen met monsterlijke afmetingen. Wat te denken van de meren Cijara, Orellana of Sierra Brava?!

Beet - Rovers april

Na het lezen van deze blooperstory weet je zeker dat Sjoerd Beljaars en Stef Jansens een ‘double trouble’ team vormen…

 

Aas en voer: maden en pinkies in topconditie

Als wedstrijdvissers het over een ding eens zijn, dan is het wel dat het aas en voer perfect in orde moet zijn. Dit aas en voer moet er immers voor zorgen dat aan­gelokte vissen op de voerplaats blijven rondhangen. Uiteindelijk moet er dan een ding tussen uitspringen zodat die vissen ook echt gevangen kunnen worden: het haakaas! Zo simpel is het dus allemaal op papier.

Beet - Rovers april

Geschreven door Jan van Schendel: goed voor tientallen jaren witviservaring op het hoogste niveau.

 

Welcome to the jungle: avontuur in Guayana

Geruisloos glijdt hij door het water, op zoek naar een prooi. Aan het oppervlak is geen rimpeling te zien. Het water is slechts een metertje diep, maar toch is er geen enkele aanwijzing dat er onder water een jacht gaande is. Plotseling doorbreekt een forse vis de waterspiegel, een felgekleurde arapaima draait in het oppervlak en verdwijnt weer onder water!

Beet - Rovers april

Een verhaal om bij weg te dromen van globetrotter en grote-vissen-vanger André de Wit.

 

LEES OOK  In Beet-Rovers augustus 2019

Voorjaarsknaller: met de worm op karper

In het vroege voorjaar bevat het water nog weinig natuurlijk voedsel, maar de eetlust van karpers neemt met de dag toe. Een niet te verzadigende maar wel attractieve voertechniek is de wormenmix; voor vroege voor­jaarskarpers misschien wel de beste methode.

Beet - Rovers april

Check dit artikel wanneer je wilt weten hoe je deze wormen op de hair presenteert.

 

Zeelt: 10 tips voor lentezeelt

Dankzij zijn rode kraalogen en don­kerbruine, groene tot gouden kleur behoort de zeelt volgens velen tot de mooiste soorten die er bij ons zwem­men. Het vroeg voorjaar is de beste tijd om veel zeelt te vangen. Ga met deze 10 tips goed voorbereid op pad.

Beet - Rovers april

De zeelttijd is weer aangebroken!

 

Dit lees je nog meer in Beet-Rovers:

  • De jeugd heeft de toekomst
  • Baitcasters: alles wat je moet weten!
  • Snoek: subtiel met dood aas
  • Snoekbaars: vissen met verstand
  • De nieuwste producten voor jou op een rij
  • Vangsten van lezers
  • Te gekke winacties

 

Koop hem in onze shop, die nieuwe Beet – Rovers april!