Ruim aandacht voor wintervisserij

In Beet-Rovers Januari ruime aandacht voor de wintervisserij in diverse disciplines zoals karper, voorn en brasem. De artikelen van Raymond Hakkert en Sander van Duinen-Kaars  staan vol met tips voor het vangen van ijskoude karpers. Jan van Schendel wijdt een artikel aan de grondregels van lokvoer, een onderwerp waarover zelfs hij nog niet is uitgesproken. In Rovers ook aandacht voor de wintervisserij. Snoek fop je nu vooral met de fireball en een verse dode aasvis (voorn of zeevis zoals makreel), betoogt Klaas Hoogduin. En dan ook nog twee opwarmende verhalen met een tropische visserij: een avontuur in Bolivia met de droomvis de golden dorado als doel en een artikel over speedjiggen op grote amberjacks en zelfs wahoo op de Kaapverdische Eilanden.

Benieuwd? Lees dan verder.

Bestel hier dit nummer of sluit een abonnement af.

Succesvolle winterkarpersessie

Wintervisserij op karper

Karperen in de winter vereist doorzettingsvermogen. Raymond Hakkert en Sander van Duinen-Kaars geven hun eigen visies. Beide artikelen staan vol met tips om in de winter toch succes te boeken. Maak het je gemakkelijk en kies eens voor stadswater of gebruik eens honden- of kattenvoer!

Gebruik eens Frolic bij wintervisserij op karper

Euforie aan de Grensmaas

Djon Okkerse beleefde half oktober een droomsessie op barbeel aan de Grensmaas. Statisch met de voerkorf of vastlood, afgewisseld met een actieve dobbervisserij, met een nog maagdelijke centrepin beleefde hij samen met zijn vismaat een uiterst succesvolle barbeeldag.

Een prachtige barbeel uit de Grensmaas

Fireball voor luie snoek

In de winter is de fireball met dode aasvis de favoriete techniek van Klaas Hoogduin om de luie snoeken in de buurt van de scholen voorns in de havens of diepe vaarten te activeren.

LEES OOK  April 2017

De fireball zeer effectief bij wintervisserijn op snoek

Doordat de fireball dicht bij de bodem wordt aangeboden, waar de snoeken liggen, boekt hij vaak meer succes dan met een dobbermontage. Het kan echter van dag tot dag verschillen op welke manier je de fireball het best inzet.

Wrakvissen Noordzee

De wrakken op de vlakke zandbodem van de Noordzee zijn hotspots. Vis vindt er beschutting en voedsel. Vis je hier met natuurlijk aas of kunstaas en welke soort kunstaas dan? Martijn Dekkers gebruikt het liefst shads omdat daar hij bijna altijd weer die ene grote op vangt.

Kabeljauw pakt graag shads bij wrakken.

Goudkoorts in Bolivia

Arnout Terlouw neemt je mee naar Bolivia waar diep in de jungle de golden dorado het doel van de reis is.  Zowel met de spinhengel als de vliegenhengel stijgt de goudkoorts tot grote hoogtes.

Gouden Dorado in Bolivia

Dik 50 dorados met acht vissen tussen de 9 en 12 kilo, maar ook de lange reis naar de zeer afgelegen visplek maken de reis onvergetelijk. Kijk ook hier de spectaculaire video.

Verder in dit nummer:
* Witvis: blankvoorn met wikke en hennep
* Het perfecte plaatje, hoe maak je een goede vangstfoto ?
* De keuze voor de beste feedertop
En nog veel meer!