Wat je kunt verwachten in Beet–Rovers juli? King of Clubs is terug! Karpervissen met een dunnere portemonnee? Een humoristisch verhaal van en over Leon Haenen en de weg naar zijn allereerste zeelten. Verder doet een tot op het bot toe vernederde Sjoerd Beljaars zijn verhaal over hoe hij de strijd met team Arca op Toms Creek verloor. Uiteraard wordt er ook weer aan de roofvisfanaten gedacht met in het Rovers gedeelte onder meer een meeslepend meerval avontuur boordevol vis in Zuid-Frankrijk en snoekbaarskribben ontrafeld, ideaal voor het kant vissen op snoekbaars!

Dit blad los bestellen

Nu abonneren

Een roemrijke witviswedstrijd is terug van weggeweest!

In een bloedstollende finale speelde Jan Willem Plekkenpol een van de hoofdrollen.

King of clubs is terug

De King of Clubs, roemrijk witvisfestival van weleer, is terug! In het Ierse Ballinamore doet Pierre Bronsgeest verslag van een razend spannende strijd waarin het Ierse wisselvallige weer een van de hoofdrollen op zich neemt. De andere hoofdrol wordt uiteraard door een aantal vissers op zich genomen. Met name Raymond Kivits, Jan-Willem Plekkenpol, André Multem en Ron van Oven gaan een bloedstollende strijd met elkaar aan. In het magazine uitgebreid verslag!

Karpervissen en voorvoeren gaan hand in hand, maar is het wel altijd noodzakelijk om voor zovele euro’s in het water te smijten? In dit artikel worden goedkopere alternatieven onder de loep genomen.

Zuinig karpervissen

Nederlanders staan alom bekend als zuinig. Maar als je Nederlandse karpervissers aan de slag ziet dan valt dat toch in twijfel te trekken. Voor ettelijke euro’s aan voer verdwijnt er soms in het water en natuurlijk kan dat lonen. Het kan echter ook anders! Minder met meer? Jazeker! Hoe dan? Dat lees je uiteraard in Beet-Rovers juli.

Lees in het humoristische verhaal hoe deze boot een hoofdrol op zich neemt tijdens deze zeeltsessie.

Een mannetje, een vrouwtje! Het zal Leon een zorg zijn, hij heeft een topdag.

Zeelt boot

Leon Haenen weet zijn weg meer dan prima te vinden op het stromende nat, maar als het water niet beweegt is hij toch wat minder in zijn element, maar niet minder enthousiast. Dolgraag wilt hij eens zeelt vangen en schakelt daar een hulplijn voor in. Het werd een ongekend succesvolle dag met meerdere nieuwe PR’s! Waar alleen niemand rekening mee hield op voorhand was de aanwezigheid van een wel heel luidruchtige boot. Waar woede omslaat in meligheid wordt het pas écht lachen. Lees alles over deze sessie in Beet-Rovers juli.

LEES OOK  NIEUW! Rovers Magazine

Verloren battle

Om de aangename relatie met Arca te vieren besluiten we dat het leuk is om een gezamenlijke battle te organiseren. De aftrap ervan vindt plaats bij Toms Creek. De verwachte oor wassing blijft uit. Team Beet verliest weliswaar van team Arca, maar niet met ruime cijfers! Al gaat die vlag niet helemaal op voor Sjoerd Beljaars. Hij wordt finaal naar huis gevist door, zijn niet zo loslippige, buurvrouw Kim Baert. Geërgerd en tot op het bot vernederd, met voldoende humoristische zelfkritiek blikt hij terug op het reilen en zeilen van deze wedstrijd.

Meerval succes

Een gesloten seizoen laat Simon Torenbeek en Stef Jansens nog even twijfelen, maar uiteindelijk hakken ze de knoop door; dan maar worm only! Vol goede zin vertrekken ze naar de Franse Lot om daar vervolg te geven aan hun eerdere meervalavonturen. Een vraag die na deze trip overeind blijft is: waarom werkt zo’n kwakhoutje nou zo goed? Wat zien, of beter gezegd: horen die beesten daar toch in?