Wat je kunt verwachten in Beet–Rovers juni? Een handleiding barbeel vissen van niemand minder dan barbeel goeroes Leon Haenen en Tim Janssen, hoe effectief is voorvoeren voor witvis? Welke invloed heeft licht op het ritme van vissen? Wat zijn de technieken kun je maar beter beheersen als je op een commercial aan de slag wilt gaan? Voerkorven zijn er in verschillende soorten en maten, maar waar let je op bij het kiezen van een juist model? En uiteraard worden de roofvisfanaten niet overgeslagen. Zo doet Han van den Eertwegh zijn verhaal over het hoe en wat omtrent zijn nieuw Nederlands record roofblei en neemt Sjoerd Beljaars de snoekvisserij eens kritisch onder de loep, zijn we met zijn allen niet een beetje vastgeroest? Dit en meer lees je in Beet-Rovers juni.

Dit nummer los kopen
Nu abonneren

Preview Beet-Rovers in het magazine juni

Het effect van zonlicht op het gedrag van vissen is misschien nóg wel groter dan je al denkt!

Bioritme

Wat is het effect van licht op het bioritme van vissen? Dat is de vraag die onze wetenschapsjournalist Arno van ’t Hoog zich afvroeg en is gaan beantwoorden. Het resultaat is een boeiend onderzoek waar je als visser enorm waardevolle informatie uit kunt halen. Niet voor niets zijn de schedels van veel vissoorten enorm dun, zodat zonlicht hun hersenen kan bereiken. Waar dat dan goed voor is? Lees het in het juni nummer.

Preview Beet-Rovers in het magazine juni

Lees nu alles over de gerichte barbeel aanpak van Tim Janssen en Leon Haenen op kleinere riviertjes!

Preview Beet-Rovers in het magazine juni

Reken maar dat die twee weten waar ze over praten.

Barbeel fluisteraar

Leon Haenen gaat al tijdenlang door het leven als een barbeelfluisteraar, het is een wonder dat zijn gelaat niet gesierd wordt door vier baarddraden. Zijn vaste vismaatje, Tim Janssen is al net zo’n barbeelfanaat. Wat dat betreft dus een ideaal team voor het schrijven van een ‘barbeelhandleiding’. Ditmaal beschrijft het duo hun aanpak voor op kleinere rivieren. Wie weet behoort blanken na het lezen van dit artikel tot de verleden tijd? Hoe dan ook interessant leesvoer met verrassende inzichten.

Preview in het magazine beet-rovers juni

Alle technieken die mogelijk van pas kunnen komen op een commercial, gebundeld in één artikel!

Commercial technieken

De onderkop van dit artikel is een cynisch ‘Makkie toch’? Dat verraadt al een klein beetje dat die commercial visserij echt niet zo makkelijk is als de meesten denken. Er komt verraderlijk veel techniek en tactiek bij kijken. Iemand die dat als geen ander weet is Arca wedstrijdbeest Koen Vandermolen. We kijken een dag lang over zijn schouders mee terwijl hij techniek na techniek de revue laat passeren. Koen gaat die dag zowel met de vaste hengel als met de (method) feeder aan de slag.

Preview in het magazine beet-rovers juni

Het lijkt zo simpel: het kiezen van de goede voerkorf. Toch zitten er wat haken en ogen aan. Bondscoach Jan van Schendel weet dat als geen ander en legt uit welke voerkorf geschikt is voor welke situatie!

Voerkorven onder de loep

Een voerkorf is een voerkorf? Nee hoor! Wat heb je aan een voerkorf die het voer al direct in het wateroppervlak loslaat als het op jouw stek 6 meter diep is? Precies, niet zoveel! Daarom belicht Jan van Schendel, bondscoach van het Nederlands visteam, in dit artikel in welke situatie hij welke voerkorf het meest geschikt vindt.

Preview beet-Rovers magazine juni in het

Alle zeilen bij! Maar uiteindelijk kwam die Nederlands record roofblei wel in de boot!

Blij met roofblei

In het Rovers gedeelte vindt je een artikel van Han van den Eertwegh, sindskort houder van het Nederlands record roofblei. Roofblei geldt als een zomergast, toch? Niet volgens Han die in dit artikel beschrijft hoe hij jaarrond op deze supersnelle zilveren pijlen vist met ook meteen maar een uitleg over het waarom de aanbeet van die roofbleien toch zo mokerhard zijn!

Preview beet-Rovers magazine juni in het

Jaarrond op roofblei? Dat kan! Lees het maar in Han van den Eertwegh zijn artikel.

 

LEES OOK  December 2016