Ondanks de moeilijke omstandigheden in een herfstachtige midweek, is Berry van der Weide er in geslaagd om de vis die hoog op zijn verlanglijstje stond, eindelijk te strikken. Dat zijn targetvis een nieuw topgewicht had, was voor iedereen een verrassing. Maar dat het zelfs om een nieuw meerrecord ging op De Koperen Plas, had hij nooit verwacht. 

Na vele sessies en mooie vangsten van Berry staat ook gezelligheid en ontspanning centraal tijdens zijn karpersessies op De Koperen Plas. Een aantal prachtige vangsten en een uitdagend water met vele diepteverschillen is wat Berry enorm trekt. Dit is dan ook de reden dat hij meerdere malen per jaar terug keert om het betaalwater De Koperen Plas proberen te ‘kraken’.

Tijdens zijn sessie in november wist Berry al een aantal prachtige vissen te vangen, maar het komt nog niet in de buurt van het gewicht van zijn gedroomde targetvis. Zijn voerplek met pellets van De Koperen Plas, en daarop een bijgesneden boilie leverde Berry op een diepte van 3 meter een trage aanbeet op. Na het oppakken van zijn hengel wist Berry direct dat het ging om een serieuze vis! Logge stoten en een stevige dril resulteerden uiteindelijk in een gigant van 28,4 kg die over het netkoord schoof!

MEER LEZEN | THE CARP SPECIALIST  |  BOEKEN | DE KOPEREN PLAS